KAUPPAAN

Osasto:

Aira, César; Tohtori Aira, ihmrparantaja & Lehmus

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Osasto:

Aira, César; Tohtori Aira, ihmrparantaja & Lehmus

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Tohtori Aira, ihmeparantaja on intensiivinen ja nopeasti etenevä pienoisromaani. Ihmeparantaja-Aira on viisikymppinen perheestään vieraantunut skeptikko, joka on kehittänyt erehtymättömän menetelmän kaikenlaisten sairauksien parantamiseksi. Tohtori Aira ei kuitenkaan enää välitä ihmeistä eikä usko niihin. Hän jopa hieman häpeää yliluonnollisia voimiaan – ja onko hänellä edes niitä? Hänen arkkivihollisensa, Tohtori Actyn pyrkii puolestaan tuhoamaan Tohtori Airan arvovallan osoittamalla ihmelääkkeet petokseksi. Kirjailija César Aira on kehittänyt maagisen tarinan, jossa ihmeidentekijämme kompastelee ansasta toiseen.

Lehmusta on pidetty César Airan fiktiivisenä muistelmana. Teos täynnä omaelämäkerrallisia viittauksia, kiihkeää mielikuvitusta ja metakirjallisia pohdiskeluja.

Kirjan kertoja on Airan tavoin syntynyt Coronel Pringlesin provinssissa vuonna 1949. Kertojan lapsuutta leimaavat Juan ja Evíta Perónin ensimmäinen kausi ja vuoden 1955 sotilasvallankaappaus. Hänen arvoituksellinen isänsä kerää teehensä lehmuksenkukkia kaupungin keskellä sijaitsevasta jättiläismäisestä puusta. Korkokengillään pitkin katuja taiteileva, kääpiökasvuinen äiti, juoruilevat naapurit ja omituiset työpaikat värittävät päähenkilön elämänpiiriä.

Kekseliäs ja unenomainen Lehmus herättää kauniisti henkiin Perónin epookin Argentiinassa.

Kuvaus

Tekijät: Aira, César (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Partanen, Anu (Kääntäjä)

Kustantaja: Siltala

Painos: 2024

Julkaisuvuosi: 2024

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä : 191