KAUPPAAN

Alasaari, Nea; Aromaa, Eekku; Stenius, Nasti: Tasa-arvoinen kasvatus – Opas vanhemmille ja muille lasten läheisille

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Alasaari, Nea; Aromaa, Eekku; Stenius, Nasti: Tasa-arvoinen kasvatus – Opas vanhemmille ja muille lasten läheisille

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Sininen ei ole poikien väri. Tytöt eivät ole luonnostaan kiltimpiä kuin pojat. Lapsikin voi olla transsukupuolinen. Tasa-arvoinen kasvatus on taitolaji. Tämä opas kertoo helppotajuisesti miten varmistaa että lapsesi, lapsenlapsesi tai muu läheinen pikkuihminen saa kasvaa mahdollisimman vapaana normeista ja ennakkoluuloista.

Opas perustuu sekä tutkimustietoon että yli vuosikymmenen ajan kartutettuun kokemukseen varhaiskasvatuksen ammattilaisten kouluttamisesta sukupuolitietoiseen kasvatukseen. Kirja kumoaa aiheeseen liittyviä ennakkoluuloja ja perustelee selkeästi miksi jokaisen vanhemman pitäisi tuntea sukupuolitietoisuuden perusteet. Oppaassa perehdytään eri teemoihin tutkimuksen kautta ja ääneen pääsevät myös vanhemmat itse. Oppaan pääpaino on alle kouluikäisissä ja pikkukoululaisissa, mutta osa oppaan teemoista ulottuu teini-ikään asti.

Useimmat meistä haluavat kohdata kaikki lapset samalla tavalla sukupuolesta riippumatta, mutta hyvä tahto ei vielä riitä. Oppaan avulla opit tarkastelemaan omai ennakkoluulojasi, keskustelemaan sukupuoleen liittyvistä käsityksistä ja odotuksista lapsentasoisesti sekä luomaan lapselle turvallisen ilmapiirin tutustua itseensä. Opas antaa lukijalle valmiuksia pohtia vuorovaikutusta, leikkiä ja sukupuolen moninaisuutta ja lapsille asetettuja vaatimuksia sukupuolitietoisesta näkökulmasta.

Kuvaus

Kirjoittajat: Alasaari, Nea; Aromaa, Eekku; Stenius, Nasti

Kustantaja: Naisasialiitto Unioni

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 202