KAUPPAAN

Anderson, Brett; Hiilenmustat aamut

0 out of 5 based on 0 customer ratings

19,90 

Anderson, Brett; Hiilenmustat aamut

0 out of 5 based on 0 customer ratings

19,90 

Kaikkien outsidereiden prinssi, Suede-yhtyeen Brett Anderson, kirjoittaa runollisissa muistelmissaan ajasta ennen menestystä. Hiilenmustalla 1970-luvulla eksentristen työläisvanhempien kodissa kasvoi romantikko, joka oppi näkemään maailman nurjan puolen kauneuden. Punk-LP:t, rakkaalta isosiskolta peritty kitara ja vinyylisoitin, David Bowie ja Smiths mullistivat futista potkineen ja ilmaisjakelulehtiä jakaneen pikkupojan maailman.

Hiilenmustat aamut ei ole perinteinen menestyksentäyteinen rokkikirja vaan kirja kaikesta siitä, mikä tämän aina itsensä ulkopuoliseksi tunteneen tyypin menestykseen johti. Se on tarina elämästä Marmiten, nikotiinin, oluen ja maitoteen kyllästämässä englantilaisessa pikkukaupungissa, säveltäjä Franz Listziä palvovasta, Arabian Lawrenceksi pukeutuvasta isästä, sieniä keräävästä hippiäidistä, köyhyydestä, kirpparivaatteista, rakkauksista, kuolemista, epäonnistumisista, Lontoon syrjäkujista ja Sueden alkuaikojen pubikeikoista.

Teos avaa myös klassikkobiisien taustoja: mikä Sueden kappale on esimerkiksi syntynyt lähiöpoikien happokokeilusta fiinien rouvien kansoittamalla golfkentällä?

Brett Anderson (s. 1967 Haywards Heathissa Sussexissa) on maailmankuulun Suede-yhtyeen nokkamies ja laulusolisti. Hiilenmustat aamut julkaistaan tasan 25 vuotta bändin debyyttialbumin ilmestymisen jälkeen. Sueden melankolinen indierock iski salamana suomalaiseen tajuntaan. Sueden eka keikka ulkomailla oli Helsingissä Tavastia-klubilla ja Suomessa bändi sai ensimmäisen listaykkösensä Brittein saarten ulkopuolella. Sirje Niitepõldin suomentaman teoksen jälkisanoista vastaa kirjailija Riku Korhonen.

Kuvaus

Tekijät: Anderson, Brett (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Niitepõld, Sirje (Kääntäjä)

Kustantaja ja imprint: Sammakko

Painos: 2018

Julkaisuvuosi: 2018

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 213