KAUPPAAN

Anderson, Brett; Ikkunan takana iltapäivä

0 out of 5 based on 0 customer ratings

27,90 

Anderson, Brett; Ikkunan takana iltapäivä

0 out of 5 based on 0 customer ratings

27,90 

Kehutun ja pidetyn Hiilenmustat aamut -elämäkerran kirjoittanut Brett Anderson kertoo muistelmiensa toisessa osassa oman versionsa Suede-yhtyeen tarinasta alkaen bändin huimaavasta noususta 90-luvun alussa aina vuoden 2003 antiklimaksiin saakka.

Raadollisen rehellisessä kirjassa Anderson ruotii välirikkoa Bernard Butlerin kanssa ja esittää tarkkanäköisiä havaintoja musiikkibisneksen ja median toimintamekanismeista ja nykytilasta sekä niiden vaikutuksesta koneiston rattaissa murskautuvaan ihmiseen.

Andersonin sivaltaa myös brittipop-ilmiötä, jota Suede itse oli käynnistämässä. Brett Anderson maalailee runolliseen tyyliinsä kuvia ikonisen sumuisesta Lontoosta ja urbaaneista maisemista, joista Sueden varjoja ja syvyyksiä kavahtamaton musiikki on syntynyt. Hänen tunnistettava äänensä kuuluu kuvauksissa, jotka eivät kaihda varjoja ja syvyyksiä.

Tarjolla on ihania otoksia: öisiä moottoriteitä, roskien kirjomaa, töhrittyä asfalttia, viktoriaanisten julkisivujen taakse piiloutuvia boheemeja paheiden pesiä sekä ilmassa kiemurtelevaa tupakansavua ajalta jolloin savuttomat baarit olivat mahdottomuus.

Kuvaus

Tekijät: Anderson, Brett (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Niitepõld, Sirje (Kääntäjä)

Kustantaja: Sammakko

Painos: 2020

Julkaisuvuosi: 2020

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 271