KAUPPAAN

Osasto:

Ari Turunen: Tuoksujen atlas

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Osasto:

Ari Turunen: Tuoksujen atlas

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Tuoksujen atlas vie matkalle ympäri maailmaa tuoksuaineiden mukana. Kukat, puut, mausteet ja öljyt ovat aina olleet osa ihmisten arkea ja hyvinvointia sekä kallisarvoisia kauppatavaroita. Kaikkein arvokkaimmat raaka-aineet ovat toinen toistaan erikoisempia, kuten bakteerin tuhoamaa sydänpuuta, valaan suolistoeritettä tai kerran vuodessa yhden päivän ajan kukkivan vaniljaorkidean siemenkotia.

Erilaisten raaka-aineiden työstäminen parfyymiksi on kärsivällisyyttä ja ammattitaitoa vaativaa tiedettä, mutta myös taidetta, jossa vain parfymöörin mielikuvitus on rajana. Inspiraatiota on haettu niin aavikoiden keitailta, sademetsistä kuin pohjoisen raikkaista järvimaisemista. Upeita tuoksuja ovat innoittaneet myös taideaarteet, myytit ja tarinat sekä rakkaus.

Kiehtova kulttuurihistoriallinen teos esittelee 65 tuoksuainetta ja vie lukijan aistilliselle matkalle myös upean kuvituksensa myötä. Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on tietokirjailija, joka on erikoistunut tapa- ja kulttuurihistoriaan.

Huomioithan, että kirjan selkä on sidottu avoimeksi itämaiseen tapaan. Näin kirja avautuu täydellisesti ja kirjan kuvitus pääsee oikeuksiinsa.

Varasto loppu

Kuvaus

ISBN 9789523641655
Aula & CO 2021