KAUPPAAN

Osastot: ,

Bregman, Rutger: Hyvän historia – Ihmiskunta uudessa valossa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

17,90 

Osastot: ,

Bregman, Rutger: Hyvän historia – Ihmiskunta uudessa valossa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

17,90 

Hyvä. Parempi. Ihminen.

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja ihmiskunta tavoittelee vain omaa etuaan. Tätä ajatusta toistavat niin historioitsijat, psykologit ja filosofit kuin iltapäivälehdet ja poliitikotkin. Mutta pitääkö se paikkansa?
Ylistetyssä teoksessaan Hyvän historia Rutger Bregman kääntää ajatuksen ihmisen pahuudesta ylösalaisin. Mitä jos luonnonvalinta ei suosinutkaan ilkeintä ja kovinta pyrkyriä vaan ystävällisintä ja huomaavaisinta tyyppiä? Kirja kyseenalaistaa ihmiskunnan itsekkyyttä toistelevat kauhutarinat Pääsiäissaaren murhenäytelmästä Milgramin sähköiskukokeeseen sekä kertoo, mitä tapahtui, kun kuusi koulupoikaa oikeasti haaksirikkoutui autiolle saarelle niin kuin klassikkokirjassa Kärpästen herra.
Vakuuttava teos murskaa myytit ihmisen pahuudesta yksi kerrallaan ja tarjoaa tilalle myönteistä ihmiskuvaa. Nyt on toisenlaisen tarinan aika.

Rutger Bregman on alankomaalainen historioitsija, joka on valloittanut maailman menestyskirjallaan Ilmaista rahaa kaikille.

Hyvän historia haastoi näkemyksiäni ja sai minut ajattelemaan ihmiskuntaa täysin uudesta perspektiivistä.-Yuval Noah Harari

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Bregman, Rutger (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Janatuinen, Mari (Kääntäjä)
Kustantaja ja imprint: Otava, Atena
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Jättipokkari
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 441
Kuvitus, mustavalk.