KAUPPAAN

Celan, Paul: Lumen ääni / Schneepart

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Celan, Paul: Lumen ääni / Schneepart

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Paul Celan (1920-1970) oli romanialaissyntyinen runoilija, jota pidetään 1900-luvun tärkeimpänä saksaksi kirjoittaneena runoilijana. Celanin suhdetta äidinkieleensä saksaan sävyttivät toisen maailmansodan aikaiset kokemukset työleirillä. Hänen vanhempansa kuolivat natsien leirillä – vanhempien kohtalo on runoilijalle pysyvä trauma, joka varjostaa koko hänen tuotantoaan.

Celanin runous tunnetaan erityisesti omalaatuisesta kielestään. Hän korosti runouden olevan dialogisessa suhteessa lukijaansa. Alkutuotannon jälkeen runojen säkeet lyhenivät, yhdyssanat lisääntyivät ja syntaksi mutkistui. Mitä lyhyemmäksi runot ja varsinkin yksittäiset säkeet muuttuvat, sitä enemmän jokainen sana vaatii lukijan huomiota. Näiden runojen lukemiseen tarvitaan kaikkia aisteja. Sanojen sointi on yhtä tärkeää kuin niiden graafinen muoto paperilla, ja myös sanojen välittämät kuvat vaativat huomiota.

Lumen ääni on ensimmäinen kokonaan suomennettu Paul Celanin kokoelma. Alkuteos ilmestyi Celan kuoltua, ja sitä pidetään yhtenä hänen keskeisimmästä kokoelmistaan. Aiemmin Paul Celania on ilmestynyt Jukka Koskelaisen suomentamana vuonna 1993.

Kustannusliike Parkko on käännösrunouteen erikoistunut kustantamo, joka julkaisee 4-6 kirjaa vuodessa.

Kuvaus

Tekijät: Celan, Paul (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Uhlig, Riikka Johanna (Kääntäjä)
Parry, Christoph (Esipuheen kirjoittaja)
Kustantaja ja imprint: Kustannusliike Parkko
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Kieli: saksa, suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 190