KAUPPAAN

Gogol, Nikolai; Nenä ja muut pietarilaisnovellit

0 out of 5 based on 0 customer ratings

16,90 

Gogol, Nikolai; Nenä ja muut pietarilaisnovellit

0 out of 5 based on 0 customer ratings

16,90 

Nikolai Gogolin Nenä ja muut pietarilaisnovellit ovat hänen tuotantonsa ydinosa Kuolleiden sielujen ja Reviisori-näytelmän ohella. Mukana ovat kolme kuuluisaa tarinaa kolmesta pienestä ihmisestä: Kovaljovista jolta katoaa nenä, Bašmatškinista jolta riistetään takki, ja Poprištšinista joka menettää järkensä, sekä kaksi pitempää, Nevski prospekt ja Muotokuva, jotka myös kertovat vaikuttavista ihmiskohtaloista mutta samalla laajemmin tuosta Puškinin sanoin upeasta ja köyhästä kaupungista.

Kirjassa on myös viime vuosina Suomessakin tunnetuksi tulleen kirjailija Mihail Šiškinin essee ”Elävistä nenistä ja kuolleista sieluista”, jossa hän kuvaa eläytyvästi Gogolin ankaraa kirjailijankohtaloa ja paljastaa, mitä tämän teokset kertovat Venäjän maasta ja kansasta. Šiškinin sanoin: ”Gogolin proosa on satoja vuosia orjuudessa kituneen kansakunnan heräävää tietoisuutta.”

Nikolai Gogol (1809-1852) oli venäläisen kirjallisuuden suuria satiirikkoja. Hän syntyi Ukrainassa, vaikutti Pietarissa ja kuoli Moskovassa. Gogolinkin aikana Venäjällä oli käynnissä kamppailu, jossa länsimieliset uudistajat ja kansallismieliset konservatiivit kamppailivat keskenään. Pietarilaisnovellien kauan kaivatun uusintapainoksen on suomentanut Vappu Orlov.

Kuvaus

Tekijät: Gogol, Nikolai (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Orlov, Vappu (Kääntäjä)
Kustantaja ja imprint: Aula & Co
Painos: 2. p 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 252