KAUPPAAN

Granroth, Mikko: Mustat juuret

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Granroth, Mikko: Mustat juuret

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Vuoreen louhitussa holvissa kutsuvierasjoukko ihmettelee siementen kasvualtaista rönsyäviä juuria. Black metal -visionääri valmistelee yhtyettään suureen palautusliikkeeseen.
Korvan puhjennut tärykalvo vuodattaa tuntonsa kantajalleen. Työhaastattelun tilannetehtävä herpaantuu, kun valintojen ristiriidat syvenevät.

Mikko Granrothin esikoisnovellit kertovat hallitsemattomista hankkeista ja suuruuskuvia elättelevistä hahmoista. Vahvojen äänialojen virittämissä teksteissä ajaudutaan sivuraiteille ja kamppaillaan putoamisen voimia vastaan. Kun näkyvyys omien projektien ulkopuolelle on heikko, syntyy tarve kiilata alkuun ja yrittää tuhon partaallakin uudestaan.

Tummaa huumoria välkehtivät novellit tutkivat kieltä ja muita pitelemättömiä aineksia, kuten öljyä, villaa ja juureksia. Pinnan alla kulkee ekodystopian ja energiajuhlan sävyjä. Juuret löytävät maanalaisia väyliä pitkin terminaaleihin, lähelle kaupunkeja. Säiliöautot noutavat keiton. Keitto siirtyy koneeseen. Paljon jää piiloon, mutta juuret pärjäävät pimeässäkin.

Kuvaus

Kirjoittaja: Granroth, Mikko

Kustantaja: Siltala

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja + suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 211