KAUPPAAN

Hanna-Katariina Mononen: Kotoa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

18,90 

Hanna-Katariina Mononen: Kotoa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

18,90 

Kirjoituksia kotoa ja sen liepeiltä. Tuokiokuvia vuoroin rauhan ja toimeliaisuuden, vuoroin leikin ja juhlan ääreltä. Ja siitä mikä on aitoa, kestävää –ja ennen kaikkea mikä riittää. Kirjoittaja Hanna-Katariina Monosen Kotoa piirtää tavanomaisesta taianomaista, kolumni kerrallaan.

Kotoa on kokoelma Hanna-Katariina Monosen tekstejä, jotka on julkaistu aiemmin kolumneina Asun-lehdessä ja Finnish Design Shopin Design Stories -sivustolla vuosina 2019–2023.

”Entä jos ei ole mitään määränpäätä, vaan matka on ainoa asia, jolla on merkitystä – tai vielä parempaa, ei ole mitään matkaa: olet jo perillä. Koti on jo olemassa, se on siis valmis.” Näin kirjoittaa paitsi kirjoittajaksi mutta myös ystäväksi ja naapuriksi itsensä määrittänyt, lempeän sympaattinen Hanna-Katariina Mononen.

Kirjoittaja pohtii teksteissään kauniin ja kestävän elämän asioita. Hän ajattelee, että aivan kuten elämässä, myös kodissa kauneimmat kohdat ovat suunnittelemattomia – ja usein myös verrattain tavanomaisia. Oivaltavia huomioita tekevän Monosen mielestä suuret asiat voivat olla olemukseltaan aika pieniä, tai tila on vain mittayksiköitä ja sijainti maantiedettä: asumme kodeissa, mutta onni asuu meissä.

Hanna-Katariina Monosen työmaata ovat tekstit interiööreistä ja muusta tilallisuudesta ja esteettisestä kentästä monipuolisesti, sekä omalla nimellään että myös erinäisten yritysten äänenä. Kirjoittaja on kuulunut myös Asun-lehden ydinryhmään ensimmäisistä numeroista alkaen.

Varasto loppu

Kuvaus

Hanna-Katariina Mononen: Kotoa. Asun / Studio Koskinen Rantanen,
Nidottu, 148 sivua, 110×178 mm, suomi.
ISBN 978-952-94-8462-1