KAUPPAAN

Hänninen, Ville: Muuten se on mennyttä – Kirjoituksia taiteista

0 out of 5 based on 0 customer ratings

22,90 

Hänninen, Ville: Muuten se on mennyttä – Kirjoituksia taiteista

0 out of 5 based on 0 customer ratings

22,90 

Miksi taiteilla on väliä?

Miksi taiteilla on minulle väliä?

Muuten se on mennyttä on matka taiteisiin ja tunteisiin. Ville Hännisen esseet eivät kuvaa taideteoksia saavuttamattomina tai teoreettisina vaan välttämättömänä osana elämää. Ilman niitä ei olisi mitään.

Kirja kuvaa kerääntyviä kirjakasoja, 1970-luvun laululiikkeen painoarvoa, yli vuoden jatkunutta väriruiskutusta, betonikirkon paljasta pyhyyttä ja Peter von Baghin ääntä. Se on lempeä, viisas ja huumorintajuinen rakkaudentunnustus maailmalle, jossa kauneus varmasti voittaa. Niin on uskottava.

”Olen käyttänyt sanojen etsimiseen ikäni. Silti taiteesta kirjoittaminen ei ole tullut helpommaksi vaan vaikeutunut merkittävästi. Kaavat ja rutiinit auttavat mutta myös vievät etäämmäs.
Usein kritiikki tai artikkeli on hyvin rakennettu, mutta se on silloin vain rakennelma, suoja tuulta vastaan. Ajan mittaan tämän huomaa ja alkaa haaveilla muustakin. Kunpa joku kirjoittaisi, mistä tässä todella on kyse. Ei puheenaiheista teoksen ympärillä, vaan mitä tässä on. Mikä taiteistaa taiteen?”

Ville Hänninen (s. 1976) on tietokirjailija ja keskipitkän linjan kulttuuritoimittaja. Hän on tehnyt aiemmin muun muassa kirjat Kirjan kasvot – sata vuotta suomalaisia kirjankansia (2017), Keskipäivän miehiä – kuvia Suomen historiasta (2016) ja Setä Pim-pom! Hjalmar Löfvingin kummat kuvat (2016). Kirjan kasvot sai Eliel Aspelin -palkinnon ja Suomen Taideyhdistyksen Vuoden taidekirja -palkinnon.

Kuvaus

Kirjoittaja: Hänninen, Ville

Kustantaja: Arktinen Banaani

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 216