KAUPPAAN

Osasto:

Haratishvili, Nino; Kahdeksas elämä (Brilkalle)

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Osasto:

Haratishvili, Nino; Kahdeksas elämä (Brilkalle)

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Venäjän keisarikunnan laitamilla 1900-luvun alussa elävä georgialainen perhe vaurastuu huolella varjellun, sukupolvelta toiselle siirtyvän salaisen suklaareseptin avulla. Stasia oppii reseptin isältään ja vie sen mukanaan Pietariin, mistä hänen tuore aviomiehensä on saanut työpaikan Venäjän vallankumouksen ytimessä.

Sata vuotta Stasian muuton jälkeen Neuvostoliitto on hajonnut ja sota on repinyt Georgian kappaleiksi. Niza, Stasian lapsenlapsenlapsi, on muuttanut Berliiniin. Kun Nizan kaksitoistavuotias sisarentytär Brilka kieltäytyy palaamasta Tbilisiin matkustettuaan länteen, on Nizan pakko jäljittää hänet. Ja Brilkalle hän kertoo perheen tarinan.

Kahdeksas elämä kuljettaa lukijaa läpi punaisen vuosisadan. Vuosikymmenten vieriessä sukupolvi toisensa jälkeen kokee suuria rakkauksia ja niiden järisyttäviä loppuja. Romaani kuvaa suurieleisesti georgialaisen perheen nousua ja tuhoa kuuden sukupolven kuluessa. Se kertoo sodasta ja sorrosta, unelmista ja rakkaudesta. Ja suklaasta, joka tuntuu tuovan muassaan niin hurmiota kuin tuhoa.

Kahdeksas elämä julkaistaan suomeksi kahdessa osassa, joista tämä on ensimmäinen. Romaanin on suomentanut Raija Nylander.

Nino Haratishvili syntyi Georgiassa vuonna 1983. Hän on palkittu romaani- ja näytelmäkirjailija sekä teatteriohjaaja. Haratishvili on kirjoittanut sekä saksaksi että georgiaksi kaksitoistavuotiaasta alkaen. Hän asuu Hampurissa ja tuntee olevansa kotonaan kahdessa eri maailmassa.

”Kuka kaipaa suurieleistä eeposta punaisesta vuosisadasta? Sinä.” – The New York Times

”Ilmiömäinen!” – Frankfurter Allgemeine

”Unohtumaton rakkauskirje Georgialle ja Kaukasukselle, eletyille ja tuleville elämille ja kirjallisuudelle itselleen.” – The Economist

”Kahdeksas elämä on paljon enemmän kuin sukutarina: se on oodi, valitusvirsi, monumentti.” – The Times

”Suosittelen, että suljette puhelimet, vedätte verhot ikkunoiden eteen ja katoatte Kahdeksannen elämän maailmaan.” – Sydsvenskan

”Sydäntäsärkevä, toiveikas ja vastustamattoman mukaansatempaava eeppinen romaani. Uskomaton virstanpylväs.” – The Guardian

”Nino Haratishvili on yksi saksalaisen nykykirjallisuuden merkittävimpiä tekijöitä.” – Die Zeit

”Vuoden romaani.” – Der Spiegel

Kuvaus

Tekijät: Haratishvili, Nino (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Nylander, Raija (Kääntäjä)

Kustantaja: Aula & Co

Painos: 2024

Julkaisuvuosi: 2024

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä : 561

Sarja: Kahdeksas elämä, 1