KAUPPAAN

Osastot: ,

Helke, Susanna. & Viitanen, Essi (Toim.): Repeämän kuvat – Dokumentaarinen elokuva ja hyvinvointivaltion murtumia

0 out of 5 based on 0 customer ratings

41,90 

Osastot: ,

Helke, Susanna. & Viitanen, Essi (Toim.): Repeämän kuvat – Dokumentaarinen elokuva ja hyvinvointivaltion murtumia

0 out of 5 based on 0 customer ratings

41,90 

Yhteiskunnallisen ja poliittisen todellisuuden äärellä dokumentaarisen elokuvan tekijä kohtaa haasteen: miten tehdä näkymätön näkyväksi?

Repeämän kuvat etsii taiteellisen ja tekijälähtöisen tutkimuksen näkökulmasta vastausta kysymykseen, millaisin keinoin dokumentaarinen elokuva voi tehdä näkyväksi hyvinvointivaltion murrosta. Millaisin ehdoin dokumentaarinen elokuva on yhteiskunnallista tai poliittista?

Tekijälähtöisen teorian ja elokuvantekijöiden puheenvuorojen kautta kirja sysää liikkeelle keskustelua dokumentaarisen elokuvan mahdollisuuksista aikamme todellisuuden heijastajana. Repeämän kuvat on kirja yhteiskunnasta, politiikasta, hyvinvointivaltiosta, tekijälähtöisestä tutkimuksesta ja dokumentaarisesta elokuvasta kiinnostuneille.

Susanna Helke on Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen professori. Hän on kansainvälisesti palkittu elokuvaohjaaja (Armotonta menoa – hoivatyön lauluja, 2022; American Vagabond, 2013; Playground, 2010; Pitkin tietä pieni lapsi, 2005; Joutilaat, 2001; Valkoinen taivas, 1998; Synti, 1996) ja teoreetikko, jonka tutkimus asettuu dokumentaarisen elokuvan teorian ja käytännön risteyskohtaan. Helke johtaa Aalto-yliopiston Critical Cinema Lab -tutkimusryhmää.

Essi Viitanen on taiteellisen tutkimuksen erityisasiantuntija Aalto-yliopistossa. Hän on väitellyt tohtoriksi University College Londonissa elokuvatutkimuksen alalta ja luennoinut elokuva- ja kulttuuritutkimuksesta University College Londonissa, University of Greenwichissä ja Helsingin yliopistossa sekä työskennellyt yliopistokustantamoissa Suomessa ja Britanniassa.

Kuvaus

Tekijät: Helke, Susanna (Toimittaja)
Viitanen, Essi (Toimittaja)
Kustantaja ja imprint: Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Kieli: suomi