KAUPPAAN

HUXLEY, ALDOUS; ULJAS UUSI MAAILMA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

19,90 

HUXLEY, ALDOUS; ULJAS UUSI MAAILMA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

19,90 

Aldous Huxleyn vuonna 1932 ilmestynyt Uljas uusi maailma on George Orwellin Vuonna 1984 -teoksen ohella 1900-luvun tieteiskirjallisuuden kulmakiviä. Tieteen ja kulutusyhteiskunnan kehitys on pitänyt huolen siitä, että Huxleyn dystopia on yhä kutkuttavan ajankohtainen.

Romaani sijoittuu tasapainon vuoteen 632 jälkeen herramme Henry Fordin, aikaan jolloin konekulttuuri on kehittynyt niin pitkälle, että ihmisen elämä syntymästä kuolemaan on tieteen keinoin valmiiksi kartoitettu. Lapset syntyvät koeputkissa, ja heti syntymänsä jälkeen heidät jaetaan eri luokkiin, joista kukin toteuttaa sille määrättyä tarkoitusta ja elintapaa. Kaikki on niin automatisoitua ja tarkoin suunniteltua, ettei minkäänlaista häiriötä voi syntyä eikä liioin kehityksen tarvetta ilmene. Jos tyytymättömyys jostain syystä sattuisikin heräämään, palauttaa onnelliseksi tekevä huume, soma, oitis tasapainon. Eräässä tämän maailman kolkassa on kuitenkin villi-ihmisten reservaatti, jossa elämäntaistelu, intohimo, syntymä ja kuolema ovat yhä todellisuutta….

”Aldous Huxley oli 1900-luvun suurin englanniksi kirjoittanut kirjailija.” Chicago Tribune”Uljas uusi maailma on yhä yhtä voimakas, tuore ja jollakin tapaa järisyttävä kuin aikoinaan ensilukemalla – – Huxleyn nerokkuus oli näyttää meidät itsellemme sellaisina kuin olemme, kaikessa kaksinaisuudessamme.” Margaret Atwood

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Huxley, Aldous (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Orras, I. H. (Kääntäjä)

Kustantaja: Tammi

Painos: 2018

Julkaisuvuosi: 2018

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 261

Sarja: Keltainen kirjasto, 488