KAUPPAAN

KAILA, PANU; TALOTOHTORIN RAKENNEOPAS

0 out of 5 based on 0 customer ratings

39,90 

KAILA, PANU; TALOTOHTORIN RAKENNEOPAS

0 out of 5 based on 0 customer ratings

39,90 

Panu Kaila jatkaa uudessa kirjassaan siitä mihin rakennusmateriaaleihin keskittyvässä Talotohtorissa jäi. Talotohtorin rakenneopas esittelee vanhan talon viisautta, neuvoo sen säilyttämisessä ja kertoo sen opetuksista myös uudisrakentajille. Talotohtorin rakenneopas soveltuukin ammattilaisten lisäksi kaikille oman talonsa tai mökkinsä kunnostukseen hartaudella suhtautuville.

Perusteellinen tietoteos käsittelee aluksi rakentamisen historiaa alkumajasta antiikkiin, talon vaikutusta tunteisiin, muistojen merkitystä, kauneutta ja ajan säilyttämistä. Toisessa ja kolmannessa jaksossa jatketaan rakenteisiin, perustusten ja kellareiden moniin ratkaisuihin ja tyypillisten ongelmien torjumiseen. Neljännessä jaksossa kerrotaan puutalojen rakenteista ja viidennessä syvennytään eristämiseen, kastepisteeseen, lämmönvaraukseen ja sisäilmastoon. Kunkin teeman yhteenvetona on jonkin rakennuksen korjaushistoria koko laajuudessaan ja asiantuntevaa tekstiä havainnollistavat runsaat kuvat. Kirjan päättää autiotalon tarina, sen nousu rappiosta viihtyisäksi asunnoksi.

PANU KAILA on arkkitehti SAFA ja perinteisen rakentamisen asiantuntija. Hän pitää lukuisissa lehdissä ilmestyvää Talotohtori-palstaa ja on julkaissut lukuisia kirjoja rakentamisesta.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Kaila, Panu (Kirjoittaja)

Kustantaja: Kustantamo S&S

Painos: 2. p 2022

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä ja kuvitus: 612
Kuvitus, väri