KAUPPAAN

Kasvi, Arno; Palstalta parempaa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

36,90 

Kasvi, Arno; Palstalta parempaa

0 out of 5 based on 0 customer ratings

36,90 

Viljele ja onnistu!

Miksi viljelen itselleni syötävää tänään? Siksi, että saan vaihtoehdon ainakin osalle ruokaa, jota syön joka päivä. Kun pystyy toteamaan itseviljellyn tuoreen salaatin ja tomaatin maun sekä tuoksun, voi myös asettaa vaatimuksia toisten tuottamalle, ostettavalle ruualle. Hedelmät, jotka saavat kypsyä valmiiksi puissa ja pensaissa, kehittävät kypsyessään makuelämyksiä, joita ei raakoina kerätyissä hedelmissä ole, koska raakana kerättäessä kypsyminen keskeytyy. Samoin on perunan ja juuresten laita. Jos ne voi samana päivänä saada suoraan pellosta omaan pataan, makuelämys on ainutlaatuinen.

Helposti viljeltävät perusvihannekset kuten nauriit, sipulit, salaatit, punajuuret ja tomaatit, ovat osa joka-päiväistä ruokaa, ja joita voi viljellä oman palstan perinteisen penkkiviljelyn sijaan myös uudella tavalla laatikoissa. Viljelyä ei saa tehdä liian työtä vaativaksi, jollaiseksi se tulee helposti, kun ei ole riittävästi kokemusta. Valitse viljelyyn n. 10 vihanneslajia ja kun aloitat, on hyvä olla alkuun osaava viljelijä neuvomassa. Näin, homma lähtee käyntiin.

On hyvä tietää, ettei tuloksia tuottavan viljelyn ja sille Suomen kesän edellyttämää tietoa, löydy Googlesta.Kun voit poimia pensaspavut, salaatit, mangoldit, tillit, basilikat, porkkanat, tomaatit, kurkut, punajuuret ja perunat omalta palstalta juhannuspöytään, työ on jo kantanut hedelmää. Kausihuone tuo omaan pöytään lisää jo monta vaativaa vihannesta, kuten pitkäkurkun, paprikan, chilin, munakoison ja ehkä melonin. Tämä on jo merkittävä lisä, eikä sopiville lajeille löydy loppua, kun taidot kasvavat.

Aloita jo tänään, älä odota kevättä, sillä voit jo nyt valmistautua tulevaan juhlavuoden 2017 omavarai-suuteen.

Kuvaus

Tekijät: Kasvi, Arno (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Leino, Pasi (Valokuvaaja)
Huhtakangas, Veikko (Kuvittaja)

Kustantaja: Readme.fi

Painos: 2017

Julkaisuvuosi: 2017

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä ja kuvitus: 298
Kuvitus, väri