KAUPPAAN

Osasto:

Kauppinen, Juha: Monimuotoisuus – Lyhyt oppimäärä

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Osasto:

Kauppinen, Juha: Monimuotoisuus – Lyhyt oppimäärä

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Juha Kauppisen kirja Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista on moniin painoksiin edennyt ja palkittu arvostelumenestys. Mutta siitä lähtien, kun kirja julkaistiin 2019, Kauppinen on usein kuullut palautteen: aihe kiinnostaa ja huolettaa, mutta en ehdi syventyä siihen näin yksityiskohtaisesti. Kierrettyään pitämässä Monimuotoisuus-esitystä kymmenillä paikkakunnilla Kauppiselle syntyi ajatus uudesta kirjasta, joka kertoisi luontokadon tarinan lyhytsanaisesti, vain välttämättömään ytimeen keskittyen. Tämä on se kirja.

Kuvitettu Monimuotoisuus – lyhyt oppimäärä alkaa valtameren syvänteestä neljän miljardin vuoden takaa ja etenee hengästyttävällä tahdilla nykyhetkeen ja tämän ajan kohtalonkysymyksiin.

Kirja on kirjoitettu nuorta yleisöä silmällä pitäen, mutta ei vain nuorille. Se sopii jokaiselle, joka haluaa ymmärtää luontoa paremmin, mutta ei ehdi uppoutua kuukausiksi pitkiin reportaaseihin. Kirja kertoo, miksi ihminen ja luonto ovat törmäyskurssilla ja mitä tämä merkitsee luonnolle ja myös ihmiselle, joka elää osana maapallon ekosysteemejä.

Monimuotoisuus – lyhyt oppimäärä kytkee luontokadon ilmastonmuutokseen ja piirtää selkeän kuvan ekokriisin olemuksesta. Erityistä kirjassa on, että se etsii myös ratkaisuja luontokatoon. Kauppinen vastaa kysymyksiin ”mitä nyt pitäisi tehdä” ja ”mitä juuri sinä voit tehdä luontokadolle”. Vastaukset ovat yllättäviä ja panevat ajattelemaan.

Kuvaus

Kirjoittaja: Kauppinen, Juha

Kustantaja: Siltala

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 120