KAUPPAAN

Osastot: ,

Kauppinen, Juha: Monimuotoisuus

0 out of 5 based on 0 customer ratings

24,90 

Osastot: ,

Kauppinen, Juha: Monimuotoisuus

0 out of 5 based on 0 customer ratings

24,90 

Luonnon monimuotoisuus hupenee. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Kuinka ilmiö näkyy Suomessa? Palkittu tutkiva toimittaja Juha Kauppinen lopetti toimittajan työnsä puoleksitoista vuodeksi selvittääkseen, mistä luonnon monimuotoisuuden katoamisessa on kysymys. Syntyi reportaasikirja matkasta Suomeen, suomalaisten lajien katoamispaikoille.

Yksittäisten lajien tarkastelusta aukeaa ikkunoita tuhansien ja miljoonien vuosien taakse ja toisaalta viime vuosikymmeniin, jolloin luonnontilainen luonto on dramaattisella tavalla kadonnut Suomesta, kuten lähes kaikkialta maailmasta. Kirja kokoaa yhteen kymmenet pienet uutiset ja kertoo suuren tarinan niiden taustalla, ihmisen elämän seuraukset maapallolla. Kertomuksen tapahtumapaikkana on Suomi, mutta se puhuu koko maailmasta.

Monimuotoisuus on matka metsiin, soille, niityille ja jokivarsiin. Luontoon, joka on köyhtynyt, mutta jota ei Suomessa vielä ole tuhottu kokonaan. Kirjan viesti on, että meillä on aikaa, mutta ei tuhlattavaksi asti. Suomen ainutlaatuinen luonto näyttäytyy yksittäisten tarinoiden kautta, monimutkaiset, vaikeasti hahmotettavat asiat on purettu jokaiselle ymmärrettävään muotoon.

Kuvaus

Tekijät: Kauppinen, Juha (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Kauppinen, Lotta (Kuvittaja)
Kustantaja ja imprint: Siltala
Painos: 4. p 2021
Julkaisuvuosi: 2019
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Liepeelliset pehmeät kannet
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 349
Kuvitus, mustavalk.