KAUPPAAN

Osasto:

Kettunen, Niko; Örisevö konnakala

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Osasto:

Kettunen, Niko; Örisevö konnakala

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Tiedetoimittajan tarinoita luonnon ihmeellisimmistä eläimistä!

Osaavatko pulut vakoilla? Mikä eläin kituuttaa talven yli kestohumalassa? Ratkeaisiko terveydenhuollon kriisi, jos osaisimme kasvattaa uusia raajoja aksolotlin tavoin? Entä mitä yhteistä on Putinilla ja sinitäplätursaalla?

Tiedetoimittaja Niko Kettusen oivaltavat eläinpakinat planeettamme pienistä ihmeistä ja erikoisuuksista esittelevät 101 veikeää otusta maalta, mereltä ja ilmasta. Kettusen ”Viikon eläin” -palsta Helsingin Sanomien Tiede-sivuilla on jo pitkään ilahduttanut lukijoita tasavallan presidenttiä myöten.

”Euroviisuissa on nähty jos jonkinlaisia esityksiä, muttei sentään laulavia kaloja. Sellaisiakin on. Konnakalat (Batrachoididae) ovat känsäisiä rumiluksia. Ne näyttävät kaksi viikkoa metsässä ryypänneeltä Lordilta. Ne osaavat myös musisoida, ainakin joten kuten. Konnakalat pystyvät tuottamaan ainakin viittä erilaista ääntä houkutellakseen naaraita ja kertoakseen saalistajille ja muille uroksille, että kannattaisi pysyä loitolla. Äänet vaihtelevat eräänlaisesta vihellyksestä örinään ja matalaan pörinään. Kalan ääntely muistuttaa lähinnä epävireistä säkkipilliä. Jos sen luokittelisi musiikiksi, täytyisi kai puhua jonkinlaisesta kokeellisesta black metalista. Konnakalat eivät silti ole ainoita veden muusikkoja. Silakat viestivät toisilleen päästämällä erittäin kimakoita pieruja.”

Kuvaus

Tekijät: Kettunen, Niko (Kirjoittaja)

Kustantaja: SKS Kirjat

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Flexikantinen

Kieli: suomi

Sivumäärä ja kuvitus: 223
Kuvitus, väri

Sarja: Kirjokansi, 356, 2323-7392