KAUPPAAN

Kolbe, Laura: Keho – Matkoja ikään, mieleen ja minuuteen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Kolbe, Laura: Keho – Matkoja ikään, mieleen ja minuuteen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Yhtenä päivänä sen huomaa: keho, joka on ollut vuosikymmeniä luotettu, hyvätapainen kumppani, ei ole entisensä. Siitä on tullut kankeampi ja vaativampi. ”Säihkyvän” on korvannut ”kypsä”, ja harmaa on alkanut merkitä jo muutakin kuin sävyä kampaajan värikartalla.

Laura Kolbe kirjoittaa omakohtaisessa teoksessaan rehellisesti naisen ikääntymisestä ja kehosta, jonka muuttumista ei voi väistää ahkerimmallakaan huolenpidolla. Muutos vaatii sopeutumista ja rehellisyyttä itseä kohtaan.

Suhde omaan kehoon ja ikään ovat perustavanlaatuisia, intiimejä koordinaattejamme maailmassa. Yksityinen elämänhistoriamme sisältää kuitenkin aina myös jaettua, aiemmilta sukupolvilta ja ympäristöstä omaksuttua. Siksi ikääntyvä keho kertoo myös muistoistamme, toiveistamme, ja kaikesta siitä, mistä minuutemme muodostuu.

Laura Kolbe on Euroopan historian professori Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut lukuisia teoksia historian ja kulttuurin aihepiireistä, mm. Koti, katu, kortteli (2018) ja Nykyajan nainen (2016) sekä yhdessä Katriina Järvisen kanssa mm. Sopivia ja sopimattomia (2019) ja Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa (2007).

Varasto loppu

Kuvaus

Kirjoittaja: Kolbe, Laura

Kustantaja: Kirjapaja

Painos: 2022

Julkaisuvuosi: 2022

Sivumäärä: 213