KAUPPAAN

Kummu, Essi; Kallio, Liisa; Rauhan alkuja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

23,90 

Kummu, Essi; Kallio, Liisa; Rauhan alkuja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

23,90 

Yhdestä siemenestä kasvaa kokonainen auringonkukka

Mitä tehdä, kun ihmisten välillä on esteitä, kuten sota tai välirikko, eikä oikeita sanoja löydy? Herkkävireinen tarina kuljettaa lukijan hankalien tunteiden läpi paikkaan, jossa ystävyydelle avautuu taas tilaa kasvaa.

Kevään lähestyessä luokan ikkunalaudalla kasvaa viilipurkkeihin istutettuina pieniä vihreitä taimia. Ne liikahtavat vähän joka päivä. Zofia käy tulkkinsa Oksanan kanssa keskusteluja ystävyydestä ja rakkaudesta ja siitä, miksi hän on blokannut kaverinsa Alisan somessa. Tyttöjen ystävyyteen on tullut ryppy, ja Zofian kotimaa Ukraina on jäänyt sodan jalkoihin. Jotkut ihmiset ovat surullisina vihaisia, ja joskus toisen luokse pääsee vasta kun oikeat sanat tulevat. Jos ajattelee hyviä asioita, niitä voi alkaa tapahtua, ajatus ajatukselta, askel askeleelta. Lopulta Zofian piirustusvihkoon alkaa ilmestyä ihmisiä, joiden sisältä kasvaa pieniä vihreitä versoja. Ne ovat rauhan alkuja.

Essi Kummun ja Liisa Kallion lumoava teos kannustaa antamaan tunteille tilaa. Sellaiseen, mikä tarvitsee aikaa kasvaakseen vahvemmaksi, ei saa koskea. Zofian ja Alisan tarina näyttää, kuinka meistä jokainen voi vahvistaa rauhaa vihan sijasta.

Oululainen Essi Kummu on monipuolinen kirjailija, joka ei lastenkirjoissaankaan epäröi tarttua syvällisiin aiheisiin. Hänen teoksensa Puhelias Elias oli Finlandia Junior -ehdokas 2012. Liisa Kallio on kuvittaja, kirjailija ja runoilija, jonka teoksissa isoja asioita löytyy pienen ja yksinkertaisen kautta. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja sekä julkaissut omia kuvakirjoja.

Kuvaus

Tekijät: Kummu, Essi (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Kallio, Liisa (Kuvittaja)
Kallio, Liisa (Kannen tekijä)

Kustantaja: Tammi

Painos: 2024

Julkaisuvuosi: 2024

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Lankasidos
Ylivetokannet

Kieli: suomi

Sivumäärä ja kuvitus: 41
Kuvitus, väri