KAUPPAAN

Leikola, Markus: Sodan ja rauhan kronikka – Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Leikola, Markus: Sodan ja rauhan kronikka – Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

”Lumet ovat sulaneet Euroopan keväästä, mutta kun ne ensi talvena palaavat, ne satavat hautojen ylle.”

Sodan ja rauhan kronikka esittelee Ukrainan, Venäjän sekä konfliktin vuosisataiset taustat ja yllätyskäänteet. Oivaltavassa esseeteoksessaan Markus Leikola kietoo yhteen sotatoimet, diplomatian, kulttuurin, talouden ja viestinnän.

Kirjailija-toimittaja Markus Leikola teki ensimmäisen matkansa Moskovaan ja Kiovaan tasan 40 vuotta sitten. Hänet on palkittu Itä-Euroopan raportoinnistaan valtion tiedonjulkistuspalkinnolla ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Lisäksi Leikola on kirjoittanut useamman näytelmän Kremlin uskomattomista käänteistä.

”Jollei asioita merkitä ylös silloin, kun ne tapahtuvat, tiedämme vielä vähemmän, ja mitä vähemmän tiedämme, sitä vähemmän ymmärrämme, silloinkin kun ymmärtäminen näyttää pelkästään tavattoman vaikealta.

Niin se näyttää minustakin, mutta silti täytyy yrittää.

Joten jos asiat näyttävät siltä, että ne ovat menneet mutkalle, niin tämän kirjan tarkoitus on enemmänkin valaista niitä mutkia esseihtimisen keinoin kuin yrittää oikaista mutkia suoriksi. Essee on siitä kätevä kirjallisen ilmaisun tapa, että sen kantasana on ranskan essayer, yrittää.”

Kuvaus

Kirjoittaja: Leikola, Markus

Kustantaja: Aula & Co

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja, liepeelliset pehmeät kannet

Kieli: suomi

Sivumäärä: 338