KAUPPAAN

Leskelä-Kärki, Maarit & Harmainen, Antti (Toim.): Uuden Etsijät – Salatieteiden ja okkultismin suomalainen kulttuurihistoria 1880-1930

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Leskelä-Kärki, Maarit & Harmainen, Antti (Toim.): Uuden Etsijät – Salatieteiden ja okkultismin suomalainen kulttuurihistoria 1880-1930

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

1800-luvun teollistuva ja kaupungistuva Eurooppa oli muutoksessa. Uudenlaiset taidevirtaukset, tieteelliset keksinnöt sekä ihmissielun syvyyksiin pureutuva psykologinen tutkimus saivat yksilön pohtimaan paikkaansa, myös suhteessa uskontoon ja tuonpuoleiseen. Avautui tilaa uudenlaiselle henkisyydelle, johon haettiin virikkeitä niin kansainvälisestä esoteerisesta liikehdinnästä kuin muinaisten uskontojen mytologioista ja Kalevalasta.

Uuden etsijät on huikea tutkielma unohdetusta osasta kulttuurihistoriaa: esoteerisista virtauksista, jotka liikuttivat ihmisten mieliä. Kirja lähestyy aihetta värikkään henkilögallerian kautta. Mukana on taiteilijoita, kirjailijoita, muusikoita ja yhteiskunnallisia keskustelijoita kuten J.H. Erkko, Sigurd Wettenhovi-Aspa, Aarni Kouta, Ida Moberg, Sigrid af Forselles, Helmi Krohn ja Yrjö Kallinen. Uuden etsijöiden kautta avautuu kiehtova näkymä uuteen suomalaiseen kulttuurihistoriaan.

Uuden etsijät -tutkimushankkeen johtaja, kulttuurihistorian dosentti, FT Maarit Leskelä-Kärki Turun yliopistosta ja historian väitöskirjatutkija, FM Antti Harmainen Tampereen yliopistosta ovat toimittaneet kirjan. Heidän lisäkseen kirjan kirjoittajia ovat Nina Kokkinen, Marja Lahelma, Pekka Pitkälä, Jasmine Westerlund, Mikko Kemppainen, Susanna Välimäki ja Juha Torvinen.

Kuvaus

Tekijät: Leskelä-Kärki, Maarit (Toimittaja)
Harmainen, Antti (Toimittaja)
Kustantaja ja imprint: Teos
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 313
Kuvitus, mustavalk.