KAUPPAAN

Louis, Édouard: Naisen taistelut ja muodonmuutokset

0 out of 5 based on 0 customer ratings

33,90 

Louis, Édouard: Naisen taistelut ja muodonmuutokset

0 out of 5 based on 0 customer ratings

33,90 

Hellä ja heltymätön kartoitus naisen asemasta.

Ranskan kohutuimman ja kiitetyimmän nykykirjailijan neljäs teos maalaa intiimin kirjallisen muotokuvan, joka on kunnianosoitus kirjailijan äidin periksiantamattomuudelle ja rinnakkaisteos Kuka tappoi isäni -romaanille.

Myöhään eräänä iltana äiti soitti Édouard Louis’lle. ”Minä tein sen. Jätin isäsi.” Yhtäkkiä hän – 45 vuotta köyhyyden, armottoman systeemin ja maskuliinisen väkivallan keskellä elänyt nainen – oli vapaa.

Naisen taistelut ja muodonmuutokset on kertomus ihmisestä, joka kamppailee oikeudesta elää tasaveroisena yksilönä nyky-Ranskassa. Louis katsoo ihmiskohtaloita sanelevaa järjestelmää silmästä silmään ja hahmottelee veitsenterävän selonteon äideistä ja pojista, politiikasta ja vallasta sekä naisen roolin vaikeudesta – ja pyrkimyksestä vapautua sen kahleista.

Édouard Louis (s. 1992) kirjoitti esikoisteoksensa Ei enää Eddy vain 21-vuotiaana. Siitä lähtien Louis on uudistanut nykykirjallisuutta tekemällä näkyväksi työväenluokkaa laajalti käännetyillä romaaneillaan, jotka ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Häntä on kutsuttu yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä kirjallisista äänistä.

Varasto loppu

Kuvaus

Kirjoittaja: Louis, Édouard

Kääntäjä: Toivanen, Lotta

Kustantaja: Tammi

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja + suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 102

Sarja: Keltainen kirjasto