KAUPPAAN

Lowell, Robert: Päivä päivältä ja muita runoja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Lowell, Robert: Päivä päivältä ja muita runoja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

31,90 

Robert Lowell (1917-1977) oli kiistelty ja kuuluisa, hämmästyttävän monipuolinen yhdysvaltalainen runoilija, joka julkaisi eläessään toistakymmentä teosta. Häntä pidettiin eläessään yhtenä Yhdysvaltojen runouden suurimmista nimistä. Hän oli aseistakieltäytyjä ja Vietnamin sodan äänekäs vastustaja. Lowell kärsi koko aikuisikänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja vietti kolme vuotta elämästään psykiatrisessa sairaalassa. Pulitzer-palkinnon Lowell sai kahdesti.

Lowell tuli tunnetuksi ”tunnustuksellisesta runoudesta” (confessional poetry). Lowell itse sävähti tai jopa paheksui termiä. Hänen mukaansa henkilökohtaisuuden illuusio syntyy keksimisestä ja järjestämisestä – ei pakkomielteisestä tai terapeuttisesta ”tunnustuksellisuudesta”.

Päivä päivältä keskittyy Lowellin viimeiseksi jääneeseen, laajaan kokoelmaan Day by Day. Elämän ja rakkauden äkkiväärä rajallisuus askarrutti varsinkin vanhenevaa Lowellia. Rajallisuuden yksi kokemus oli myös se, kun lähes jokasyksyinen mania vei hänet sairaalaan joko vapaaehtoisesti tai pakolla.

Kuvaus

Tekijät: Lowell, Robert (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Räntilä, Kimmo (Kääntäjä)
Hollsten, Anna (Johdannon kirjoittaja)
Kustantaja ja imprint: Kustannusliike Parkko
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 204