KAUPPAAN

Mäkelä, Hannu: Proust on Proust – Matka aikaan, paikkaan ja ihmiseen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Mäkelä, Hannu: Proust on Proust – Matka aikaan, paikkaan ja ihmiseen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

”Monilla kirjoilla on ollut kohtalonsa ja vaikeutensa. À la recherche du temps perdu eli Kadonnutta aikaa etsimässä on yksi niistä. Paljon olen senkin kanssa kulkenut ja kai siksi päätin kirjoittaa viimein sekä itse teossarjasta että samalla myös Marcel Proustista (1871-1922). Ajatus leimahti ja ilahdutti ja sitten kuitenkin myös hiipui. Proust teemana tuntui yhtä kaikki yllättävältä.”

Teos Proust on Proust lähtee liikkeelle Pariisista, jossa rahaton kirjailijan urasta haaveileva 18-vuotias Hannu Mäkelä vierailee Proustin haudalla. Tästä alkaa matka niin Proustin omaan elämään kuin tämän kirjallisuuteen ja näiden väliseen yhteyteen. Mäkelä käy läpi kirjasarjan kaikki osat tavalla, joka innostaa lukemaan itse klassikkoa ja liittää tarinaan Proustin omaan elämään liittyviä erikoisuuksia, faktatietoa ja ajatuksia siitä miksi klassikko on aina oikeassa ajassa. Ajaton.

Kirja sille, joka on lukenut Proustin klassikon ja rakastaa sitä, sille, joka on aina halunnut lukea kirjan ja kaipaa inspiraatiota siihen sekä sille, joka ei saa tartuttua Proustiin mutta haluaa ymmärtää mistä Proust-ilmiössä on kysymys. Elämä on elämää, rakkaus on rakkautta, Proust on Proust.

Tervetuloa matkalle aikaan, paikkaan ja ihmiseen.

Kuvaus

Tekijät: Mäkelä, Hannu
Kustantaja ja imprint: Levoton lukija
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Suojapaperi
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 213 sivua