KAUPPAAN

Mäki, Miina; Snusmumrikens fiskebok

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Mäki, Miina; Snusmumrikens fiskebok

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Efter succeboken Hemulens herbarium kommer nu Snusmumrikens fiskebok. Här kan du lära dig allt du behöver veta om fiskarna i våra nordiska vattendrag. Ta en titt under ytan, undersök fiskarnas levnadsmiljö och besök deras hem tillsammans med Snusmumriken!

Fiskarna har bott i vattnet mycket, mycket länge. De följde med den smältande inlandsisen och anpassade sig till det kalla nordiska klimatet. Du kanske trodde att fiskarna är tysta, men de kan pipa, knaxa och kurra. Många har också utmärkt hörsel! De bygger bo, tar hand om sina avkommor och kommunicerar med varandra. Dessutom finns det en mängd olika fiskarter! Har du hört om elritsan, kantnålen och sjuryggen?

I Snusmumrikens fiskebok presenteras nästan hundra fiskarter. Dessutom bekantar vi oss med olika slags biotoper. Vilken fisk trivs i insjön vid din stuga? Vem leker i Lapplands älvar? Och vem vill helst simma långt ute på öppet hav? Boken är illustrerad med detaljrika artbeskrivningar och roliga illustrationer ur Tove Janssons böcker om Mumintrollet. En guldgruva för stora och små naturvänner!

Kuvaus

Tekijät: Mäki, Miina (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Pöyhtäri, Anni (Kuvittaja)
Jansson, Tove (Kuvittaja)
Luther, Annika (Kääntäjä)

Kustantaja: Förlaget M

Painos: 2021

Julkaisuvuosi: 2021

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: ruotsi

Sivumäärä ja kuvitus: 109
Kuvitus, väri