KAUPPAAN

Mitchell, David: Utopia Avenue

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Mitchell, David: Utopia Avenue

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Englantilaisen spekulatiivisen fiktion ja fantasian mestarin lumoava historiallinen romaani sijoittuu rockin ja psykedelian taiteellisesti kokeelliseen ja äärimmäisyyksiä tavoittelevaan kultakauteen 1960-luvun lopulle. Teos on täynnä musiikkia, luovaa energiaa, idealismia, unelmia, huumeita ja sekoilua, rakkautta ja surua sekä tähteyden ja maineen faustilaisia varjoja. Pystymmekö me muuttamaan maailman, vai muuttaako maailma lopulta aina meidät? Valitsemmeko läheisemme oikein? Puhuvatko sisäiset äänemme totta vai valhetta?

Erikoislaatuinen ja hätkähdyttävän hyvä psykedeelistä folkrockia soittava Utopia Avenue -yhtye kohoaa Lontoon Sohon hikisistä klubeista Top of the Popsin tv-säihkeeseen ja listamenestykseen. Yhtyeeseen kuuluvat folklaulaja Elf Holloway, kitaristivirtuoosi Jasper de Zoet, bluesbasisti Dean Moss ja jazzrumpali Peter Griffin. Komeettamainen suksee Euroopan metropoleissa maailmanhistoriallisesti turbulentteina vuosina 1967 ja 1968 taittuu vuoden 1968 syksyn aavemaiseen oleiluun New Yorkin Chelsea Hotelissa, Kalifornian Laurel Canyonissa ja San Franciscossa.

”David Mitchellin mielikuvitukselliset muhennokset kuplivat historiaa ja draamaa. Tällä kertaa maku on mikstuura Carnaby Streetiä ja Chateau Marmontia.”
New York Times

David Mitchellin (s. 1969) genrerajat ylittävät teokset ovat valloittaneet puolelleen sekä lukijat että kriitikot ja tuoneet hänelle lukuisia kirjallisuuspalkintoja. Mitchellin tyylissä on elementtejä maailmankirjallisuuden klassikoista ja laatuscifistä. Hänen teoksensa muodostavat oman maailmansa, mutta jokainen teos on oma eheä kokonaisuutensa. Mitchellin edellinen suomennettu teos Luukellot voitti mm. World Fantasy Awardin ja Tähtifantasiapalkinnon.

Kuvaus

Kirjoittaja: Mitchell, David

Kääntäjä: Aaltonen, Einari

Kustantaja: Sammakko

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja + suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 600