KAUPPAAN

Mudlum; Tätini Ellen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Mudlum; Tätini Ellen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Tätini Ellen on peittelemättömän omaelämäkerrallinen romaani, joka kertoo usean eri sukupolven naisten kohtaloista Virossa, erityisesti Tallinnan Meriväljan kaupunginosassa ja Muhun saarella. Yhden perheen tarina henkisestä ja aineel-lisesta perinnöstä on samalla niin yleisinhimillinen, että se puhuttelee melkein jokaista lukijaa.

Romaanissa kirjailijan, hänen äitinsä ja tätinsä Ellenin kohtalot kietoutuvat toisiinsa hellästi, julmasti ja humo-ristisesti. Kirjailijan täti Ellen Noot (1933-2003) oli kääntäjä ja toimittaja, jolla oli tiheät yhteydet Suomeen. Noot oli muun muassa Oulun yliopiston ensimmäinen viron kielen lehtori 1960-luvulla sekä televisio- ja radiopersoona, joka välitti suomalaisille myönteistä kuvaa neuvosto-Virosta. Romaanissa Mudlum avaa suhdettaan kiehtovaan, mutta ristiriitaiseen tätiinsä ja herättää käsinkosketeltavasti eloon paikkojen ja tavaroiden taikamaailman, joissa muistot ovat totta niin kauan kuin ne yhä muistaa.

Mudlum (s. 1966 Pärnussa) on virolainen kirjailija, joka on palkittu muun muassa Viron Kulttuurirahaston ja Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnoilla. Tätini Ellen valittiin Viron parhaaksi proosateokseksi vuonna 2020. Sekä lukijoiden että kriitikoiden rakastamasta teoksesta on tullut Virossa luku- ja myyntihitti, josta on otettu jo neljäs painos.

Kuvaus

Tekijät: Mudlum (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Iivari, Heidi (Kääntäjä)

Kustantaja: Enostone

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 200