KAUPPAAN

Osasto:

Mustill, Tom: Kuinka puhua valasta – Tutkimusmatka eläinten viestinnän tulevaisuuteen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Osasto:

Mustill, Tom: Kuinka puhua valasta – Tutkimusmatka eläinten viestinnän tulevaisuuteen

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Mitä jos voisimme puhua eläinten kanssa?

Tom Mustill oli melomassa ystävänsä kanssa Kalifornian rannikolla syksyllä 2015, kun vedestä aivan heidän edestään ponkaisi ylös ryhävalas. Tom ehti jo ajatella kuolevansa, mutta sitten valtava nisäkäs laskeutuikin veteen sivuttain niin, että vain sen evä kolhaisi Mustillin kanoottia painaen sen upoksiin. Rantaan selvittyään Tom ei voinut uskoa, mitä oli juuri tapahtunut – oliko valtava nisäkäs väistänyt häntä ja näin pelastanut hänen henkensä?

Tästä dramaattisesta kohtaamisesta sai alkunsa Mustillin tutkimusmatka ihmisten ja valaiden välisiin kohtaamisiin ympäri maailmaa. Hän kuljettaa tarinaa ihmisten ja valaiden yhteisestä historiasta 1600-luvun hollantilaisten luonnontieteilijöiden kokemuksista 1800-luvun valaanpyynnin kautta aina tähän päivään saakka: nykyhetkeen, jossa eri alojen tutkijat yhdessä selvittävät uusimman teknologian ja tekoälyn avulla valaiden ja muiden eläinten erilaisia tapoja kommunikoida ja viestiä.

Mustill osoittaa, miten lähellä me olemme jo sitä, että ihmiset ja eläimet voisivat todella kommunikoida keskenään. Virtuoosimaisesti laulavat, sosiaaliset ja älykkäät valaat valtavine nisäkkään aivoineen ovat todennäköisin uusi keskustelukumppanimme.

Tom Mustill on biologi, kansainvälisesti palkittu dokumenttielokuvaohjaaja ja kirjailija, joka työssään keskittyy erityisesti tarinoihin ihmisten ja eläinten kohtaamisista. Hän on työskennellyt muun muassa David Attenborough’n ja Greta Thunbergin kanssa. Mustillin elokuvia on esitetty esimerkiksi YK:ssa ja Glasgow’n ilmastokokouksen avajaisissa ja verkossa niillä on kymmeniä miljoonia katselukertoja. Mustill asuu Lontoossa vaimonsa Annien ja tyttärensä Stellan kanssa.

Kuvaus

Kirjoittaja: Mustill, Tom

Kääntäjä: Hartikainen, Teija

Kustantaja: Aula & Co

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 339