KAUPPAAN

Osasto:

Nuori voima 2/2022

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,00 

Osasto:

Nuori voima 2/2022

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,00 

Lymyääkö hampaankolossasi punaisen luumarjan siemen, joka vihlaisee hammasjuurta myöten aina kun luulit päässeesi siitä eroon? Olisiko aika puhdistaa hampaat ja ilmapiiri? Eli..

..tervetuloa koston maailmaan! Luvassa monipuolisia näkökulmia tähän yleisinhimilliseen mutta yllättävän hyssyteltyyn ilmiöön esseen muodossa. Pääjutussa Nelli Ruotsalainen pohtii, löytyykö seksuaaliselle väkivallalle sopivaa kostoa. Kati Aakkonen tarkastelee kasvikauhussa ilmenevän floran takaisinmaksun estetiikkaa ja haaveilee ei-inhimillisestä kostosta. Eliisa Ruusu ruotii esseessään kulahtaneilla sukupuolistereotypioilla ilottelevaa feminismiä. Miksi miehen suru naurattaa? Helga West kirjoittaa saamelaisia jäljittelevistä nukeista: miksi ne viehättävät turisteja ja valkoisia? Mitä hittoa näille sekä käsintehdyille että massatuotetuille eksotisoinnin ruumiillistumille pitäisi oikein tehdä? Riku Lehtoranta kirjoittaa negatiivisen kritiikin tärkeydestä ja kompastuskivistä, samalla kun sivuille lipuu Seppo Heikinheimon aave.

Lisäksi Maria Björklund haastattelee Vilma Jäätä loitsuista ja muista kansanperinteestä löytyvistä keinoista tasata tilit. Taija Roihan artikkeli luo katsauksen koston merkityksiin antiikissa ja nykyajassa.

Tuiman kannen ja pääjutun kuvituksen on luonut valokuvaaja Adele Hyry.

Numero pursuaa myös upeita runoja à la Stina SaariOlga RantalaihoHalina Kruk ja Katerina Kalitko.

 

Kuvaus

Nuori voima 2/2022

Kirjallisen kulttuurin lehti

2/2022 Kosto. Lehdessä pohditaan kostoa feministisenä teemana, lempeän koston mahdollisuutta, kostofantasiaa kirjallisena aiheena sekä katharsiksen mahdollisuutta. Tutkailemme myös klassikoita ja niiden uudelleenkirjoituksia Medeiasta uuden autofiktion kostoilmentymiin.