KAUPPAAN

Osasto:

Nuori voima 5–6/2022

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,00 

Osasto:

Nuori voima 5–6/2022

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,00 

Kansitaide: Juulia Terho
pelit ja leikit kansi

Lähde leikkiin!

JUTTU

|

TOIMITUS

|

Pelatessa ja leikin tiimellyksessä voi maistaa vapautta ja hurmosta. Vuoden viimeisessä Nuoressa Voimassa skeitataan, pallotellaan ja heitetään noppaa.

Vuoden viimeinen Nuori Voima on julkaistu. Pelit ja leikit -teemaisessa tuplanumerossa (5–6/2022) Juulia Terho etsii esseessään vastausta siihen, miksi skeittauksen kipu ja vaara viehättävät. Joonas Kuisma puolestaan hahmottelee urheilun ja taiteen hienovaraisia eroja. Niilo Luotosen esseessä pelataan huonoa tennistä ja Paavo Kässin esseessä luokkayhteiskuntaa horjuttavia lautapelejä. Ronja Koistinen kirjoittaa The Last of Us -videopeleistä ja pelaajan valinnanvapauden merkityksestä. Heta Nuutisen esseessä tutkitaan arkkityyppejä. Susi NousiainenJonne Arjoranta ja Jenna Jauhiainen pohtivat, miten suunnitellaan hauska vihapeli.

Haastattelussa Joonas Pulkkinen jututtaa Laskennallisen kirjallisuuden ystäviä, jotka miettivät, voiko koodi olla kirjallisuutta.

Sofia Blanco Sequeiros ja Harry Salmenniemi antavat novellissaan ohjeita esikoisromaanin kirjoittamiselle. Lisäksi Elina Hynysen leikkisää ja lempeää lyhytproosaa sekä ensimmäistä kertaa Harold Norsen runoutta suomeksi Niko Suomisen kääntämänä. Kansirunoilijana Jere Vartiainen.

Joonas Säntin Queeriä ennen kvääriä -kornerissa luetaan Gertrude Steinia ja kaikki on niin kovin gay. Adile Sevimli kirjoittaa sohvista, joille ei saa istua. Kysy runoilijalta -palstalla Mika Leminen kertoo, miten huijarisyndrooman kanssa selviää.

Kritiikeissä esikoisrunokokoelmia, joiden niukkuus puhututtaa: Atte KoskinenRiikka Simpura ja Ester Nuori Leppä. Proosan puolella väkivallan rakenteita Susanna Hastin ja Fernanda Melchorin romaanien myötä sekä  Eeva Turusen tarkkanäköinen suruprosessin kuvaus. Esseen saralla valokuvauksesta ja sen jättämistä jäljistä sekä Jia Tolentinon Trikkipeili. Lyijypainoissa Hanna Syrjämäen ja Katja Seudun suojaan hakeutuvaa runoutta sekä Alice Oswaldin sanaruumiita.

Kansitaide: Juulia Terho

Kuvaus

Nuori voima

5-6/2022

Lähde leikkiin!