KAUPPAAN

ORWELL, GEORGE; ELÄINTEN VALLANKUMOUS

0 out of 5 based on 0 customer ratings

9,90 

ORWELL, GEORGE; ELÄINTEN VALLANKUMOUS

0 out of 5 based on 0 customer ratings

9,90 

”Toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”

Kepeän sadun muotoon puettu, totalitarismille irvaileva teos on klassinen tutkielma vallan väärinkäytöstä ja veitsenterävä poliittinen satiiri.

Majuri-karju vakuuttaa Willingdonin Kartanon eläimet vallankumouksen välttämättömyydestä, ja ne käyvät juopottelevan isäntänsä Jonesin ja hänen julmien renkiensä kimppuun. Juhannusaattona leimahtava vallankumous on hetkessä ohi ja eläimet ryhtyvät itsenäisesti hoitamaan valtaamaansa maatilaa, mutta vähitellen sikojen viekkaus ottaa mittaa jopa ihmisen ahneudesta.

George Orwell (1903-1950) oli englantilainen kirjailija, lehtimies ja kriitikko. Hän syntyi brittiläisessä Intiassa, kävi koulunsa Englannin sisäoppilaitoksissa, asui Pariisin ja Lontoon köyhissä kaupunginosissa ja taisteli Espanjan sisällissodassa vapaaehtoisena ennen varhaista menehtymistään tuberkuloosiin. Orwellin tyylissä yhdistyivät poliittisuus, kriittisyys ja satiiri niin osuvalla tavalla, että hänen nimestään tuli adjektiivi: orwellilainen kuvaa painajaismaisen autoritääristä yhteiskuntaa.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Orwell, George (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Pekkanen, Panu (Kääntäjä)
Ruokonen, Martti (Kannen tekijä)

Kustantaja: WSOY

Painos: 2015

Julkaisuvuosi: 2015

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
A-formaatin pokkari

Kieli: suomi

Sivumäärä: 126