KAUPPAAN

ORWELL, GEORGE; VUONNA 1984

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,90 

ORWELL, GEORGE; VUONNA 1984

0 out of 5 based on 0 customer ratings

10,90 

”Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta, tietämättömyys on voimaa.”

Poliittisen dystopian kylmäävin klassikko toi kieleemme käsitteet Isoveli, ajatuspoliisi ja uuskieli ja toimii edelleen varoituksena rajattomasta valtiovallasta.

Totuusministeriön virkamies Winston Smith elää totalitaristisessa valtiossa. Isoveli valvoo kaikkialla: joka huoneistossa teleruutu lähettää propagandaa ja tarkkailee kansalaisten liikkeitä ja ajatuksia. Puolue on luonut myös uuskielen, jonka tarkoituksena on tehdä puolueen vastustaminen eli ajatusrikos mahdottomaksi. Winston väärentää työkseen historiaa, mutta on samalla alkanut epäillä totalitaristista järjestelmää. Seuraukset ovat kohtalokkaat.

George Orwell (1903-1950) oli englantilainen kirjailija, lehtimies ja kriitikko. Hän syntyi brittiläisessä Intiassa, kävi koulunsa Englannin sisäoppilaitoksissa, asui Pariisin ja Lontoon köyhissä kaupunginosissa ja taisteli Espanjan sisällissodassa vapaaehtoisena ennen varhaista menehtymistään tuberkuloosiin. Orwellin tyylissä yhdistyivät poliittisuus, kriittisyys ja satiiri niin osuvalla tavalla, että hänen nimestään tuli adjektiivi: orwellilainen kuvaa painajaismaisen autoritääristä yhteiskuntaa.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Orwell, George (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Mattila, Raija (Kääntäjä)
Taina, Markko (Kannen tekijä)

Kustantaja: WSOY

Painos: 2022

Julkaisuvuosi: 2014

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
A-formaatin pokkari

Kieli: suomi

Sivumäärä: 370