KAUPPAAN

Osasto:

PAASONEN, MARKKU; LYKÄTTY SALAMURHA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Osasto:

PAASONEN, MARKKU; LYKÄTTY SALAMURHA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Unelma kielen läpinäkyvyydestä ihmisten – ja miksei koneidenkin – välillä elää ehkä väkevämpänä kuin koskaan. Mikä onkaan luontevampi ajatus kuin se, että sanat vastaavat asioita, olipa kyseessä sitten romaani tai tilinpäätös?

Voisiko olla jotain muuta? Kielen hiljainen, materiaalinen ulottuvuus, joka ei kiirehdi merkitsemään mitään vaan puhuu meille rytmissään, soinnissaan, kitkassaan ja sakeudessaan. Olemmeko kadottaneet sen?

Markku Paasonen avaa historian ja itsensä kautta tätä kielen outoa aluetta mutta myös kirjoittajan vaikenemista – hetkeä, jolloin käy selväksi, että sanat ovat luotaantyöntäviä, kauheita ja merkityksettömiä juuri silloin, kun ne vain ja ainoastaan merkitsevät.

Lykätty salamurha on kirjailijan kaunis ja vahva puheenvuoro kielen ja kirjallisuuden välineellistymistä vastaan. Se avaa korvat ulottuvuudelle, joka on koko ajan läsnä mutta vaatii silti herkkää taistelua puolestaan.

Markku Paasonen (s. 1967) on julkaissut muun muassa romaanit Suurenmoinen huviretki (2019) ja Pienet kalat syövät suuria kaloja (2014). Hänen proosarunotrilogiansa ensimmäinen osa Tulevassa maailmassa (2010) palkittiin valtion kirjallisuuspalkinnolla.

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Paasonen, Markku (Kirjoittaja)

Kustantaja: Teos

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Liepeelliset pehmeät kannet

Kieli: suomi

Sivumäärä: 137