KAUPPAAN

Osasto:

Palanne, Laura: Haamutiedostoja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

19,90 

Osasto:

Palanne, Laura: Haamutiedostoja

0 out of 5 based on 0 customer ratings

19,90 

Haamutiedostoja on runokokoelma traumaa seuraavasta sumusta, muistamisesta ja epävakaasta arjesta. Lapsuusmuistot, mustelmat, nettisivut, esikuvat ja taikaesineet muodostavat uuden vaihtoehtoisen todellisuuden. Runojen puhuja pohtii kuinka olla läsnä omassa kehossaan ja nykyhetkessä kun mielen taustalla toistuvat hallitsemattomasti katkonaiset muistot.

Surullista ja pelottavaa aikuisten maailmaa paetaan lapsuusmuistoihin, joissa syödään pikkusiskon kanssa suklaakarkkeja teltassa. Ajan kuluessa maailma löytää värinsä uudelleen ja onnen hetkiä löytyy eläimien silittelystä ja kanoottissa nautitusta kahvista. Kirjeessään katkolla olevalle Demi Lovatolle hahmo muistuttaa “sinulla, minulla ja meillä / on oikeus toipua ja olla onnellisia”.

Laura Palanne (s. 1991) on helsinkiläinen runoilija ja taiteilija. Palanne oli yksi Nuori Voima lehden Debytoi runoilijana -kilpailun voittajista vuonna 2018. Hän ohjannut ja käsikirjoittanut mielenterveysongelmia käsittelevän lyhytelokuvan “Maaginen Marla” (2016). Palanne inspiroituu internetistä, noituudesta, yliluonnollisista elokuvista ja onnellisista lopuista. Haamutiedostoja on hänen ensimmäinen runokokoelmansa.

Kuvaus

Tekijät: Palanne, Laura (Kirjoittaja)
Kustantaja: Basam Books 2020