KAUPPAAN

PIHA, KIRSI; LEVOTON LUKIJA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

PIHA, KIRSI; LEVOTON LUKIJA

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Vapaasti hengittäviä esseitä elämästä, kirjoista, lukemisesta ja kirjoittamisesta.

”Olisin halunnut olla se runotyttö, jonka eristäytymisen tarve ja sisäinen kuulumattomuuden tunne selittyisi sillä, että hän intohimoisesti elää runouden maailmassa. Olisin halunnut olla se, joka kantaa kainalossa runokirjaa, siteeraa ulkoa syvällisiä säkeitä ja lempikirjailijoita kysyttäessä mainitsee viiden joukossa ainakin kaksi runoilijaa. Olisin halunnut pitää Lorcasta.

En ollut sellainen, enkä ole.”

Kirsi Piha hahmottaa lukemalla ympäröivää maailmaa, itseään ja toisia ihmisiä. Kirjoista hän etsii ymmärrystä sille, keitä me olemme, mikä meitä liikuttaa ja mistä elämässä on pohjimmiltaan kysymys.

Levoton lukija käsittelee kirjallisuuden innoittamana rohkeasti ja yllättävistä näkökulmista ihmissuhteita, elämää, sen vaiheita ja muutoksia: äitiyttä, ikääntymistä, kuolemaa ja rakkautta. Muutamat kirjailijat, kuten Virginia Woolf, Tove Jansson, Fernando Pessoa ja Hannu Mäkelä ovat lukijalleen erityisen rakkaita. Paitsi kirjailijoiden tuotantoa, Kirsi Piha pohtii heidän elämäänsä ja tapaansa kirjoittaa.

Kirsi Piha (s. 1967) on yrittäjä ja kirjailija, muutostoimisto Ellun Kanojen perustaja ja entinen poliitikko.

Hän on auttanut yrityksiä muuttumaan ja pohtinut nykyistä työelämää teoksissaan. Anna-lehden kirjallisuusaiheisissa kolumneissaan Piha on ottanut kantaa kirjallisuuden ilmiöihin. Kirjailija Hannu Mäkelän kanssa hän on julkaissut yhdessä kirjeenvaihtokokoelman Pimeän yli (2020).

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Piha, Kirsi (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Kyytsönen, Emmi (Kannen tekijä)

Kustantaja: WSOY

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Liepeelliset pehmeät kannet

Kieli: suomi

Sivumäärä: 341