KAUPPAAN

Powers, Richard: Hämmästys

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Powers, Richard: Hämmästys

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Miten osaamme kertoa lapsillemme totuuden tästä kauniista, tuhon partaalla olevasta planeetastamme?

Yhdeksänvuotias Robin on herkkä ja älykäs lapsi, joka uppoutuu yksityiskohtaisiin, uhanalaisia eläimiä esittäviin maalauksiinsa. Hän on onnellisimmillaan luonnossa eikä käsitä, miksi ihmiset eivät toimi, vaikka planeettamme on hälytystilassa.

Robinin yksinhuoltajaisä Theo etsii työssään astrobiologina elämän edellytyksiä kosmoksestamme. Helpottaakseen poikansa raivokohtauksia hän turvautuu psyykelääkkeiden sijasta tuttuun tiedemieheen. Kokeellisen menetelmän avulla Robinin on mahdollista harjoittaa omien tunteidensa säätelyä seuraamalla edesmenneen äitinsä dokumentoituja aivotoimintoja.

Tarinaa kehystää toivottoman polarisoitunut yhteiskunta: maata hallitsee piittaamaton ja tieteenvastainen hallitus. Powersin perimmäinen huoli uhanalaisia elämänmuotoja kohtaan kattaa myös ihmislajin, joka tapaa kääntää katseen toisaalle vaikka heidän tekonsa vaaralliset seuraukset ovat selkeästi nähtävillä.

“Kuinka me kadotimme vaistomme elää tällä planeetalta? Miten vieraannuimme niin kauas kaikesta muusta elävästä? Miksi vakuutuimme siitä, että olemme ainoa kiinnostuksen arvoinen asia ja ainoa laji, joka on pyhä?” – Richard Powers

”Mestari voimiensa huipulla” -The Harvard Review

”Uusi oodi luonnolle heti Pulitzer-palkinnon voittaneen Ikipuiden jälkeen…unohtumattoman intiimi tarina surun yksityiseen universumiin jumiutuneesta perheestä.” – The Washington Post

Kuvaus

Kirjoittaja: Powers, Richard

Kääntäjä: Tiittula, Antero

Kustantaja ja imprint: Gummerus

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja + suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 367