KAUPPAAN

Riikonen, Matias: Iltavahtimestarin kierrokset

0 out of 5 based on 0 customer ratings

27,90 

Riikonen, Matias: Iltavahtimestarin kierrokset

0 out of 5 based on 0 customer ratings

27,90 

Paljon voi oppia tästä maailmasta vain katsomalla, missä on valot yöaikaan päällä. Vuosina 2014-2017 Matias Riikonen käveli samaa reittiä öisessä Helsingissä. Iltavahtimestarin kierrokset kirjaa tunnontarkasti ylös kohtaamiset
ihmisten, eläinten ja ilmestysten kanssa. Vastaan tulee niin hylättyjä lapsia, kesähämärässä ilakoivia teinejä kuin roskalavalla uivia delfiinejä. Riikonen seurustelee kummitusten kanssa, todistaa Espoon haihtumista ilmaan ja pelkää maailmanloppua Perseidien meteorisateessa.

Öisten katujen fantasmagoria liikkuu kuvista ja kuvauksesta esseemäiseen kerrontaan. Se vaeltaa samoilla rannoilla Mirkka Rekolan kanssa ja tutkii, mitä yhteistä on J. M. Barriella ja Eläinmuseon namusedällä. Se asettuu häilyvien ja ei-olemassaolevien olentojen puolelle ja muistuttaa, että pilvimaisemat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa.

Iltavahtimestarin kierrokset on elegantti ja omakohtainen dokumentti aaveiden ja unien kaupungista sekä siitä hinnasta, mikä maksetaan houreille antautumisesta. Kirja on omaelämäkerrallisen teosparin ensimmäinen osa.

Varasto loppu

Kuvaus

Kirjoittaja: Riikonen, Matias

Kustantaja ja imprint: Teos

Painos: 2019

Julkaisuvuosi: 2019

Tuotemuoto: kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 130