KAUPPAAN

Osasto:

Rushdie, Salman: Kultainen talo

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Osasto:

Rushdie, Salman: Kultainen talo

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Vaihtoehtoinen totuus amerikkalaisesta unelmasta.
”Piristysruiske Amerikan – ei, vaan koko maailman! – kirjallisuudelle… Kreikkalainen tragedia intialaisin juurin ja newyorkilaisin koordinaatein.” – San Francisco Chronicle
Barack Obaman virkaanastujaispäivänä mystinen miljardööri Nero Golden muuttaa asumaan New Yorkiin kertoja Renen, nuoren elokuvantekijän naapuriin ja tuo mukanaan aikuiset lapsensa: alkoholisoituneen Petjan, kiihkeän taiteilijan Apun ja salaisuuttaan hautovan kuopuksensa D:n. Pian Neroon iskee kiinni Vasilisa, joka on päättänyt naida rikkaaseen sukuun keinolla millä hyvänsä. Samaan aikaan New Yorkia järisyttää erään sarjakuvamaisen roiston presidentinvaalikampanja.
Kultainen talo on kuin moderni Kultahattu, mysteerikertomus ja ajankohtainen tarina rakkaudesta ja terrorismista, jonka hahmokavalkadi on Rushdielle tyypillisen runsas ja kieli säkenöivä.
Salman Rushdie syntyi mumbailaiseen muslimiperheeseen vuonna 1947 ja muutti jo nuorena Englantiin. Hän opiskeli historiaa ja työskenteli mainostoimistossa ennen kirjailijanuraansa. Hänen teoksensa ovat kautta linjan herättäneet valtaisaa ihastusta, mutta myös suurta raivoa. Rushdie asuu nykyään New Yorkissa, ja vuonna 2007 kuningatar Elisabeth II myönsi hänelle aatelisarvon.

Kuvaus

Tekijät: Rushdie, Salman (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Lyytinen, Maria (Kääntäjä)
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2020