KAUPPAAN

Osasto:

Saarinen, Esa: Kyse on sinusta

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Osasto:

Saarinen, Esa: Kyse on sinusta

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

”Kaikkialla ehdollistumme. Mutta muurin läpi tulee valonsäie.”

Tässä kirjassa menemme sisään ovesta, jonka päällä lukee ajattelu. Tavoitteena on päästä kiinni parempaan elämään, siis esimerkiksi yhteiseloon, rakkauteen tai tietoon, ja keinoihin varautua talven yli, ajattelun avustuksella.

Uudessa kirjassaan filosofi E. Saarinen jatkaa ajattelun ajattelun teeman syventämistä koskettaen keskeisiä inhimillisen olemisen kysymyksiä: kuinka sovittaa ajattelun ja tekemisen välinen jännite? Miksi käsitteet ovat samaan aikaan siunaus ja ansa? Miten voisimme kokea maailman välittömästi, tässä ja nyt? Mikä on olennaista, mikä harhaa ja pinnallista?

”Mikään ei voi meitä ehdollistaa ja kuitenkin kaikkialla ehdollistumme. Käytännössä ehdollistumme tekemisissä, sovinnaisuuksissamme, rakenteissa jotka olemme rakentaneet ja keksineet suojaksemme. Nautintatekemisiemme ja viihdykkeiden vietteleminä.”

Siksi ajattelun ajattelu. Siksi tämä kirja.

Esa Saarinen (s. 1953) on oman sukupolvensa keskeisimpiä kulttuurivaikuttajia ja Suomen kysytyimpiä luennoitsijoita. Saarinen väitteli filosofian tohtoriksi vain 24-vuotiaana ja opetti filosofiaa Helsingin yliopistossa vuosituhannen vaihteeseen saakka. Hän toimi 2001-2021 sovelletun filosofian professorina Teknillisessä korkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa, missä hänen Filosofia ja systeemiajattelu -luentosarjansa saavutti sekä luentosaleissa että YouTubessa valtavan suosion. Saarisen ura kaikkien tuntemana mediahahmona ja rocktähtimäisenä filosofina on ulottunut kauas perinteisten roolien yli koskettaen ihmisten sydämiä ja tuoden filosofian osaksi suomalaista arkea.

Kyse on sinusta on Saarisen kolmiosaisen kirjasarjan toinen osa. Ensimmäinen osa, E. Saarisen ajatuksia elämästä, rakkaudesta ja ajattelun ajattelusta, ilmestyi vuonna 2022.

Kuvaus

Tekijät: Saarinen, Esa (Kirjoittaja)
Muut tekijät: Virta, Marjaana (Kannen tekijä)
Kustantaja ja imprint: WSOY
ISBN: 9789510491423

Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Liepeelliset pehmeät kannet
Kieli: suomi
Sivumäärä ja kuvitus: 277
Sarja: Avautuvuus, 2