KAUPPAAN

Sanmao: Tarinoita Saharasta

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Sanmao: Tarinoita Saharasta

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Miljoonia lukijoita lumonnut menestysteos

Nuori taiwanilainen nainen luki 70-luvun alussa lehdestä Saharaa käsittelevän artikkelin, eikä sen jälkeen enää saanut aavikkoa mielestään. Pari vuotta myöhemmin Sanmao toteutti unelmansa ja muutti espanjalaisen puolisonsa kanssa asumaan Länsi-Saharaan.

Kirjallisen läpimurron ainekset alkoivat itää, kun Sanmao ryhtyi kirjoittamaan kokemuksiaan kertomuksiksi. Vuonna 1976 tarinat koottiin kirjaksi, ja sensaatio oli valmis. Todellisuutta ja fiktiota sekoittavat kertomukset rakkaudesta, menetyksestä ja vapaudesta olivat jymymenestys.

Sanmao (Chen Mao-ping) oli taiwanilainen kirjailija ja maailmankansalainen. Hän syntyi Kiinassa vuonna 1943, mutta muutti kuusivuotiaana perheensä mukana Taiwaniin kommunistien noustua valtaan. Vuonna 1991 itsemurhan tehnyt Sanmao lukeutuu yhä tänäkin päivänä kiinaa puhuvan maailman rakastetuimpiin ja puhutuimpiin kirjailijoihin. Kolme vuosikymmentä kuolemansa jälkeen hän inspiroi yhä nuoria taiwanilaisia ja kiinalaisia naisia, jotka eivät viihdy konservatiivisen kulttuurin normien kahleissa.

Kuvaus

Kirjoittaja: Sanmao

Kääntäjä: Sainio, Rauno

Kustantaja: Aula & Co

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja, suojapaperi

Kieli: suomi

Sivumäärä: 385