KAUPPAAN

Schreck, Hanna-Reetta: Minä maalaan kuin jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Schreck, Hanna-Reetta: Minä maalaan kuin jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck kertoo kirjassa Minä maalaan kuin jumala kuvataiteilija Ellen Thesleffin (1869-1954) tarinan.

Thesleff oli yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista ja ensimmäisiä suomalaisia ekspressionisteja. Tämän lisäksi hän oli monin tavoin edelläkävijä aikana, jolloin taiteilijanaisten oli paljon vaikeampaa saada tunnustusta osana taidemaailmaa kuin nykyään, olivatpa heidän teoksensa kuinka korkeatasoisia hyvänsä.

Kirjasta välittyvät innokkaan Euroopan-matkaajan avarat tunnelmat vuosista maailmalla. Thesleff oli kosmopoliitti, joka oli kuin kotonaan niin Suomessa, Pariisissa kuin Firenzessäkin. Tärkeässä osassa ovat myös yksityisen elämän tunnot – ilot, murheet ja kaipaus, vilkkaan
sosiaalisen elämän sekä ajalle varsin epätyypillisen lapsuudenperheen ympäröimänä.

Samalla kirja on johdatus Thesleffin moni-ilmeiseen taiteeseen: mukana on paitsi runsas valikoima tärkeimpiä maalauksia myös valokuvia, joita taiteilija mielellään otti. Lisäksi kuvataiteilija itse pääsee ääneen kirjeissään. Hanna-Reetta Schreck on ensimmäinen, joka on perehtynyt koko Thesleffin laajaan kirjeenvaihtoon. Tuon aineiston myötä kirjassa käynnistyy jännittävä vuoropuhelu vuosikymmenten päässä toisistaan olevien ystävysten – taiteilijan ja hänen kertojansa – välillä.

Kuvaus

Kirjoittaja: Schreck, Hanna–Reetta

Kustantaja: Teos

Painos: 3.p 2018

Julkaisuvuosi: 2017

Teosmuoto: Kovakantinen kirja

Sivumäärä: 399