KAUPPAAN

Ale!

Terävä, Pekka & Laakio, Juha-Pekka: Final Cut

0 out of 5 based on 0 customer ratings

220,00 

Terävä, Pekka & Laakio, Juha-Pekka: Final Cut

0 out of 5 based on 0 customer ratings

220,00 

Keittiömestari Pekka Terävän ja valokuvaaja Juha-Pekka Laakion teos Final Cut on ylistys ruoalle, käsityölle ja ennen kaikkea elämän kauneudelle. 

Final Cut on neljä vuotta kestäneen työn tulos. Teoksessa keittotaito ja valokuvataide yhdistyvät niin ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, että keittiömestari Pekka Terävä ja valokuvaaja Juha-Pekka Laakio antoivat viimeisen yhteisen kirjansa nimeksi Final Cut.

”Olemme tehneet yhdessä seitsemän ruokakirjaa. Näkökulmat ovat vaihdelleet, mutta aihe on ollut aina sama eli yhteinen suuri rakkautemme: ruoka. Neljä vuotta sitten päätimme yhdistää voimamme vielä kerran. Halusimme luoda vahvan visuaalisen ja näkemyksellisen puheenvuoron ruoan kulttuurisen merkityksen puolesta. Kirja on hyvin erilainen kuin aikaisemmat teoksemme, lähdimmehän tekemään sitä kuvataiteellisista lähtökohdista”, Pekka Terävä kertoo. 

Final Cutin kuvissa ei ole rekvisiittaa tai kulisseja, vaan pääosassa ovat maalauksia, reliefejä tai veistoksia muistuttavat ruoka-asetelmat. 

”Kirja on ylistys ruoalle, käsityölle ja ennen kaikkea elämän kauneudelle. Emme säästelleet aikaa, vaivaa emmekä ajattelua. Kirjan tekeminen oli vastapainoa normaalille työlleni, jossa tilaaja luonnollisesti määrittelee lopputuloksen. Tässä projektissa oli huumaavinta vapauden tunne. Iltapäivällä valmiina oli kuvia, joiden olemassaoloa emme hetkeä aikaisemmin olisi voineet kuvitellakaan”, Juha-Pekka Laakio kertoo.

Taidehistorioitsija Asko Mäkelä kirjoittaa Final Cutin alkusanoissa:

”Maapallolla voisi olla paremmat edellytykset selviytyä, jos söisimme Terävän ja Laakion johdattelemalla tavalla: söisimme tunteaksemme elämän, emme vain pysyäksemme hengissä voittajina. On surullista, että liian pienet myytäväksi kelpaamattomat rauskut ja ravut jätetään rannalle kuivumaan eikä palauteta mereen kasvamaan. Niiden kuvissa jokapäiväinen leipämme saa uuden merkityksen, jonka taustalla hohtaa ajatus vastuullisesta ja luonnonmukaisesta ruuasta.”

Varasto loppu

Kuvaus

Olo Group Oy 2020

Graafinen suunnittelu Eero Heikkinen

Numeroitu 500 kappaleen painos

180 sivua

94 valokuvaa

30 x 40 cm

Käsin sidottu

Painettu Suomessa