KAUPPAAN

Tokarczuk, Olga; Rumpujen kaupunki

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Tokarczuk, Olga; Rumpujen kaupunki

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Puolalaisen Olga Tokarczukin novellikokoelman 19 monitasoista kertomusta johdattavat lukijan Sleesian syrjäseuduilta Varsovan keskustaan ja Kreikan autiolta kalliosaarelta skotlantilaiseen kartanoon. Olipa kyse ydinlaskeumasta, sirkuskiertueesta tai murhamysteeristä, Nobel-palkittu Tokarczuk välittää lukijalle tarkkanäköisesti ja lämminhenkisesti ihmisten onnen ja onnettomuuden, jotka niin usein ovat yksi ja sama asia.

Kolmeen osioon jaetun teoksen ensimmäisen osan kertomuksissa käsitellään luovuuden olemusta. Toisessa osassa todelliset historialliset tarinat ja myytit heräävät henkiin, ja viimeisen osan kertomuksia määrittävät syvän moraaliset ja psykologiset kysymykset. Kokoelman päättävässä hengästyttävässä niminovellissa minuuden ja toiseuden, yksilön ja yhteisön väliset rajat sumenevat.

”Maailma muodostuu tyhjyydestä, eikä ikävä kyllä ole olemassa sanoja, joilla tuota tyhjyyttä voisi ilmaista.”

Olga Tokarczuk (s. 1962) on yksi merkittävimmistä eurooppalaisista nykykirjailijoista. Vuonna 2018 kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittanut Tokarczuk on koulutukseltaan psykologi. Rumpujen kaupunki (Gra na wielu bębenkach, 2001) on hänen ensimmäinen suomennettu novellikokoelmansa.

Tapani Kärkkäinen (s. 1962) tunnetaan Puolan kulttuurin ja kirjallisuuden asiantuntijana ja esiintuojana sekä puolalaisen kirjallisuuden suomentajana.

Kuvaus

Tekijät: Tokarczuk, Olga (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Kärkkäinen, Tapani (Kääntäjä)

Kustantaja: Särötär

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 330