KAUPPAAN

Vartiainen, Emilia; Kakkuja ja saaritarinoita

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Vartiainen, Emilia; Kakkuja ja saaritarinoita

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Nauti suussa sulavista herkuista, merestä sekä rauhasta ja hyppää lautan kyytiin vierailulle historiallisessa merilinnoituksessa. Kakkuja ja saaritarinoita vie arkeen ja juhlaan eräässä saaressa Helsingin edustalla. Ainutlaatuisen Suomenlinnan saaristotunnelma innoittaa elämään hieman hitaammin: tuntemaan ja huomaamaan kaikki tärkeät, kauniit hetket.

Leivo unelmien täytekakku tai aamiaispannari ja lusikoi täytteeksi hilloa, paahdettua valkosuklaata tai hasselpähkinätahnaa. Hyödynnä sesongin tuoreita raaka-aineita luovilla tavoilla, kuten raparperia, veriappelsiineja, mansikoita ja viikunoita. Lähes kaikki reseptit ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Hapanjuurella kohotettavat leivät ja pullat sopivat niin ensikertalaisille kuin kokeneille juurileipureille. Mukaan mahtuu myös haastetta sitä kaipaaville – muun muassa vuosia kehitellyt vegaaniset macaron-leivokset.

Suomenlinnan maisemat luovat lähes meditatiivisen merellistä tunnelmaa. Houkutteleva kokonaisuus on maustettu ripottelemalla sekaan pieniä saaritarinoita: kirjoittajan omia kokemuksia meren ympäröimänä elämisestä sekä suosikkisitaatteja Tove Janssonin teoksista.

Kotisaarensa lumoama Emilia Vartiainen on omistautunut tekemään maailmasta herkullisemman ja nautinnollisemman. Jo esikoisteos paremmista aamiaisista oli täysosuma – Kaunis aamu (2020, engl. Wonderful Morning) ylsi myyntihitiksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Kuvaus

Kirjoittaja: Vartiainen, Emilia

Suunnittelija: Virtamo, Viola

Kustantaja: Cozy Publishing

Painos: 2022

Julkaisuvuosi: 2022

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 200