KAUPPAAN

Gravett, Paul; Illustratören

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Gravett, Paul; Illustratören

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Tove Jansson var en oerhört mångsidig konstnär. Här kommer äntligen en bok koncentrerad kring det som kanske var hennes största och mest undervärderade genialitet: illustrationskonst.

I denna rikt illustrerade bok, med bilder som även Tove Jansson-älskare inte har sett tidigare, följer författaren Paul Gravett henne från det första mumintrollet som hon ritade på dassväggen i Pellinge, den första boken hon gav ut under pseudonym som 14-åring, skämtteckningarna i Garm, och skapandet av mumindalen på 1940-talet. Resten är historia, men sällan berättad från just det här utifrånperspektivet.

Boken är en hyllning till Janssons liv och konst, från fantasifullt barn till konststuderande, målare, författare, serietecknare och illustratör, lesbisk bohem och en av Finlands mest kända och ikoniska konstnärer.

Boken är ursprungligen en del av en brittisk serie om världens främsta bilderboksskapare genom tiderna, exempelvis M. Sasek som gjort serien This is… om världsstäder och Dick Bruna som skapat kaninen Miffy. Bland dem har Jansson en given plats.

Kuvaus

Tekijät: Gravett, Paul (Kirjoittaja)

Muut tekijät: Andtbacka, Ralf (Kääntäjä)
Holmfors Andtbacka, Ulla-Maija (Kääntäjä)

Kustantaja: Förlaget M

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: ruotsi

Sivumäärä ja kuvitus: 111
Kuvitus, väri, Viivapiirroksia, väri