KAUPPAAN

Hotakainen, Markku; Eric Tigerstedt

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Hotakainen, Markku; Eric Tigerstedt

0 out of 5 based on 0 customer ratings

29,90 

Suomalaiskeksijän hämmästyttävä elämä

Äänielokuva, kännykkä ja televisio ovat arkipäivää, mutta kuinka moni tietää, että suomalainen Eric Tigerstedt kehitti niitä kaikkia jo yli sata vuotta sitten? Kaikki tuntevat Edisonin, ja Tesla on ikuistunut sähköautomerkiksi, mutta kukaan ei muista näiden maineikkaiden keksijöiden aikalaista, Eric Tigerstedtiä.

Tigerstedtin kehittämä äänielokuvan tekniikka oli laajalti käytössä aina digitalisaatioon asti. Hän paransi myös äänentoisto- ja vahvistintekniikkaa sekä keksi salattuun viestintään käytetyn kryptografonin, jota Suomen armeija käytti myöhemmin sotatoimissa. Silti juuri kukaan ei muista edes hänen nimeään, saavutuksista puhumattakaan.

Tigerstedt ei elinaikanaan hyötynyt keksinnöistään, pikemminkin päinvastoin. Hän eli alituisessa rahapulassa, näki ajoittain nälkää, kärsi horjuvasta terveydestä ja koki piinallisen huonoa onnea niin yksityis- kuin työelämässäänkin.

Markus Hotakaisen kirja nostaa esiin tämän suuren suomalaisen ihmeellisen ja valitettavan lyhyeksi jääneen elämän. Teos osoittaa, että Eric Tigerstedt on ollut monella alalla lähempänä kansainvälistä läpimurtoa kuin uskommekaan.

Markus Hotakainen on tiedetoimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita kirjoja tieteen ja tutkimuksen historiasta.

”Tulee vielä aika, jolloin ihmiset istuvat kodeissaan ja seuraavat maailman tapahtumia laitteella, jota nimitän sähköiseksi silmäksi.” – Eric Tigerstedt vuonna 1913

Varasto loppu

Kuvaus

Tekijät: Hotakainen, Markus (Kirjoittaja)

Kustantaja ja imprint: Aula & Co

Painos: 2023

Julkaisuvuosi: 2023

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä ja kuvitus: 192
Kuvitus, mustavalk.