KAUPPAAN

Jyrkkä, Hannele: Etsijä – Tero Saarisen tie nykytanssin huipulle

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Jyrkkä, Hannele: Etsijä – Tero Saarisen tie nykytanssin huipulle

0 out of 5 based on 0 customer ratings

34,90 

Tero Saarisen tie nykytanssin rokkistaraksi

Tero Saarinen (s. 1964) on rakentanut poikkeuksellisen uran tanssijana, koreografina ja
Tero Saarinen Companyn taiteellisena johtajana.

Vasta nuorukaisena tanssimisen aloittanut tulisielu raivasi tiensä parissa vuodessa Suomen kansallisbaletin estradeille, mistä matka jatkui butolegenda Kazuo Ohnon oppiin Japaniin. Pariisissa Saarinen hurmasi yleisönsä säkenöivänä soolotaiteilijana ja
ranskalaiskoreografi Carolyn Carlsonin luottotanssijana. Igor Stravinskyn Kevätuhriin pohjaavaa Hunt-sooloaan palkittu taiteilija on esittänyt 174 kertaa, 83 kaupungissa.

Saarinen on esiintynyt ryhmänsä kanssa yli 40 maassa, kaikilla mantereilla. Faneja löytyy niin Ranskasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista kuin Japanista, Koreasta ja Etelä-Afrikasta. Kriitikot The New York Timesista The Australianiin ovat nostaneet Tero Saarisen työt viime vuosikymmenten parhaiden tanssiteosten joukkoon.

Tanssitoimittaja Hannele Jyrkkä lähti Saarisen kintereille – harjoitussaleihin ja uusimman Third Practice -teoksen varhaisimpiin luomisprosesseihin, näyttämöiden kulisseihin ja taiteilijan keittiöön. Vuoden aikana selvisi, miten hiihtämistä rakastavasta pojasta kasvoi kansainvälisesti rakastettu nykytanssin rokkistara.

Kuvaus

Kirjoittaja: Jyrkkä, Hannele

Kustantaja: Siltala

Painos: 2. p 2021

Julkaisuvuosi: 2020

Tuotemuoto: Kovakantinen kirja

Kieli: suomi

Sivumäärä: 207