KAUPPAAN

Osasto:

Kirkkopelto, Esa; Logomimesis – Tutkielma esiintyvästä ruumiista

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Osasto:

Kirkkopelto, Esa; Logomimesis – Tutkielma esiintyvästä ruumiista

0 out of 5 based on 0 customer ratings

32,90 

Logomimesis. Tutkielma esiintyvästä ruumiista on filosofinen ja taiteellinen tutkielma esiintyvistä taiteista, ruumiista ja kielestä. Omintakeisen filosofisen analyysin ja toisaalta tarkan kokemusperäisen kuvauksen avulla teos näyttää, mihin taiteellinen tutkimus taiteellisten ilmiöiden tutkimuksena voi yltää ja kuinka se voi osallistua yhteiseen tiedonmuodostukseen tässä ja nyt. Se summaa tekijänsä monivuosikymmenisen filosofisen työn esiintyvien taiteiden tekijänä ja tutkijana.

Teos synnyttää uudenlaista ymmärrystä ruumiillisuudesta, jolla ei ole suoraa vastinetta olemassa olevien ruumiin filosofioiden, luonnontieteen eikä arkikokemuksen piirissä. Kun esiintyvää ruumista tarkastellaan kielellisenä ilmiönä, kielen jäljittelynä – logomimesiksenä – alkaa taiteellisen kokemuksen ja muiden kokemuksen lajien välille ilmetä odottamattomia yhteyksiä.

Esa Kirkkopelto on esitystaiteilija, filosofi ja taiteilija-tutkija. Hänen tutkimuksensa kohteena on esiintyvän ruumiin dekonstruktio sekä teoriassa että käytännössä. Vuosina 2007 2018 Kirkkopelto toimi Taideyliopistossa taiteellisen tutkimuksen professorina. Tällä hetkellä hän työskentelee samassa toimessa Lundin yliopistossa. Hän on myös Toisissa tiloissa -esitystaideryhmän perustajajäsen.

Kuvaus

Tekijät: Kirkkopelto, Esa (Kirjoittaja)

Kustantaja: Tutkijaliitto

Painos: 2020

Julkaisuvuosi: 2020

Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Liepeelliset pehmeät kannet

Kieli: suomi

Sivumäärä: 351

Sarja: Paradeigma